Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Partypatrullen i Borlänge -- del två

Annons

Förra veckan fick Partypatrullen en kändischock (E-Types ex-sångerska Nanna Hedin på Engelska puben) och en romantikchock (ett frieri på Kinabaren).
Frågan är vilka chocker som väntar under resten av partynatten i Borlänge?

Liljan, Stationsgatan
Första stället med kö, så här långt.
Vi kastar oss in på det kokande dansgolvet på Liljan. Det här är stans bästa partyställe för alla som brukar lägga till "plus" efter sin ålder. 40 plus till exempel.
Bandet Limited Edition spelar covers inför dansande gäster. Det är bra med folk på dansgolvet. Vi vänder tillbaka till baren när en av männen börjar knäppa upp skjortan.
Vid bardisken träffar vi ett gäng som gillar Liljan bäst av Borlänges uteställen. Therese Nordin kan förklara varför.
-- Det är det skönaste stället. Inte så strikt som på andra ställen, säger hon.
Vi drar vidare för att kolla om det stämmer.

The Rockhouse, Borganäsvägen
Det här stället har hetat en massa olika saker: Dublins, Limit och nu senast The Rockhouse. Nysatsningen innebär att Borlänge har Dalarnas enda permanenta rockklubb.
Stämningen är avslappnad -- ingen är särskilt uppklädd även om det finns en skön mix av personliga stilar. Blått hår, till exempel.
-- Det här är en rockklubb. Folk som går hit behöver inte visa sig på styvan linan, visa påfågelfjädrarna, säger Monica Flygare som sitter vid ett av borden.
Hennes kompis, som nyss flyttat till Västerås, tycker dock inte att det räcker med ett ställe att gå till.
-- En av anledningarna till att jag flyttade var att det inte finns något uteliv i Borlänge, säger hon.
Punkcoverbandet Paintball Boys spelar den här kvällen. Just livemusiken är en bra grej, tycker Andreas Lindholm som Partypatrullen träffar utanför.
-- Jag kan Borlänges uteliv utantill. S2 är en bra krog med för få arrangemang. Bolanche är samma sak. Rockhouse är bra för att det är mycket arrangemang -- liveband och annat.
-- En rockklubb är inte bara ovanligt i Dalarna. Det är ovanligt i hela jävla Sverige, säger Joel Fällbom som firar sin 20-årsdag den här kvällen.

Bolanche, Stationsgatan
Den som inte har varit på Bolanche har inte varit ute i Borlänge. Stället är klassiskt. Synonymt med stans uteliv.
Därför är det inte första gången medlemmarna i Partypatrullen går upp för trappan till andra våningen och väljer mellan att ta till höger eller vänster: åt det ena hållet ligger Rockfickan med "Hero" eller någon annan schlagerlåt i högtalarna, åt det andra hållet ligger den stora baren och där spelas gissningsvis Madonnas nya duett med Justin Timberlake.
Vi testar förstås både och. Slutsatsen blir att det är hög stämning och hög volym åt båda hållen. Vi träffar Sofia Persson och Christian Hedman som har kommit hem till Borlänge från Göteborg.
-- Där är det öppet till fem, här stänger allt vid två, säger Sofia som ändå tycker att det är helt ok på Bolanche.
Tvärs över gatan ligger S2. Klockan börjar bli mycket, tio i två, så vi skyndar oss dit.

S2, Stationsgatan
Sista tryckaren är över redan klockan fem i två. Det här kanske är stans fräschaste ställe med röd sammet och stora rislampor i taket. Vid baren står ett gäng och smälter kvällen. De väljer S2 före Bolanche.
-- Alla öser mer här, på Bolanche är det mer socialt drickande som gäller. Fast Bakfickan (på Bolanche) är ändå bäst tycker jag, om man bara vill ta det lugnt, säger Linus Solum.
-- Bakfickan är en förlängning av förfesten, säger Mathias Taavo.
De ger Borlänges uteliv den sammanlagda bedömningen tre stjärnor av fem. Helt godkänt med andra ord.
Partypatrullen håller med och vill gärna plussa på en stjärna till. Borlänge lever upp till ryktet som Dalarnas bästa partystad -- här finns många ställen att välja på, barpriserna är lägre än i exempelvis Falun.
När festen är över går vi som många andra in på Centrumgrillen som är Borlänges populäraste nattamatställe. Och inte helt otippat är det proppfullt även denna kväll. Vi väljer dock att inte ta köstriden för lite mat denna gång, det gäller att ha mycket energi kvar för att orka ta sig fram till disken..

ERIKA FAHLGREN
JONAS STENTÄPP

Se Partypatrullen i Borlänge på DD TV

Mer läsning

Annons