Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stående ovationer för Borlängerevyn "Alltid är det nåt...."

/
  • Årets Borlängerevy belönades med stående ovationer av publiken.
  • Innehållet i årets Borlängerevy är fartfyllt och färgstarkt med massor av musik och dans.
  • Backstage boys med Tommy Hvenström, Daniel Andersson, Tobias Johansson och Andreas Hedblom
  • Landstingsledningen i Lyxfällan, Sven Sundin reporter, frågar landstingsdirektören - Kicki Arnberg - och Ingalill Persson i skinnhuva - Ullis Andersson - om de stora skulderna.
  • Kicki Bergsten delar ut Widdastipendiet till Daniel Jernström innan årets Borlängerevy börjar.

Det var så gott som fullsatt på Maximteatern när "Alltid är det nåt..." hade premiär på nyårsafton. Innehållet är fartfyllt och färgstarkt med massor av musik och dans och går på tvärs mot den vardagstrista och grå titeln och det var ingen överraskning för den som besökt någon tidigare Borlängerevy. Publiken klappar spontant och taktfast med i de flesta nummer och avslutar med stående ovationer.

LÄS MER: Borlängerevyn kan vinna SM med P&L-nummer

Annons

Det är en bra balans mellan ensemblen Kicki Arnberg, Ullis Anderson, Sven Sundin, Anna-Lena Kjellander, Tommy Andersson och baletten Marit Eriksson, Sanna Bruhn, Matilda Boström och Elin Isberg och scenarbetarna där Tommy Hvenström, Daniel Andersson, Tobias Johansson och Andreas Hedblom också har ett eget nummer: Backstage boys.

Kicki Bergsten är producent sedan ett 15-tal år tillbaka men började i revyn 1975 och den har gått varje år sedan dess. Hon började med att vara med i baletten och sedan i ensemblen på scen, blev regiassistent och sedan producent. "Jag trivs bäst som producent."

De flesta nummer är helt egna, bara fyra är köpta av textförfattarna. Revyn speglar det som hänt under året och allvaret - flyktingfrågan - finns förstås med i ett eget finstämt nummer där skämten fått ta paus en stund. Tobias Johansson svarar för gitarrkomp till sången där hela ensemblen och scenarbetarna är med. Jag har köpt en plats. "Havet är kallt . Vi sålde allt. Vi har köpt en plats."

Ett annat givet nummer är landstingets sparbeting. Här i Lyxfällan variant där landstingsstyrelsens ordförande Ingalill Persson iklädd brun motorcykelhuva i skinn och med brett Borlängemål försäkrar att det "ske spares" både på personalens parkeringsplatser och på antal kaffekoppar. Minsann. När reportern frågar om det inte handlar om 680 miljoner får publiken veta att Ingalill Persson och landstingsdirektören har en reservplan och den har med helikoptern att göra.

I Tjock igen sjunger Kicki Arnberg om hur varken Camebridgedieter eller andra gjort någon skillnad. "Jag är lika fet och drömmer om körv mä brö och är hungrig så jag kan dö."

De övervintrade hårdrockarna i Hårdrock drar också ner mycket skratt. Det visar sig att Jukka gillar dansbandsmusik "lite grand" och försöker övertala Fimpen att prova. Men inte förrän Jukka säger att Lasse Stefanz såklart får många tjejer "sejjer" och mer därtill som Fimpen blir övertygad.

Signe Svensson är en härlig krutkärring som Anna-Lena Kjellander gör med känsla och karaktär där hon rullar runt med rullatorn. Hon tävlar i Vem vill bli pensionär och besöker också polisstationen för att skaffa pass och berättar om möten hon haft med poliser. Som den gången en snäll polisman halade in en Festis med sugrör till henna genom bilrutan vid en poliskontroll och hon tacksamt började suga i sig och polisen utbrast: Du ska blåsa inte suga. Det har Signe förstås en skarp kommentar till.

När hon skulle lämna urinprov i en flaska och lade den på bilsätet bredvid sig blev hon också stoppad av en polis som undrade om det var hembränt i flaskan. Och Signes kommentar lät inte vänta på sig.

I Alltid är det nåt.... är hela ensemblen med. "Alltid är det nåt, nyss har en reva gått på strumpan av nylon, det är soppatorsk och budgetunderskott, aldrig får man ha det riktigt gott."

Ett Robban Broberg potpurri tillägnas Robban som dog under året. Ett nummer som presenteras som ett 20 år gammalt och återbrukat Inte råd känns högst aktuellt.

Sven Sundins Man ska ha... handlar om skäggväxt och inte om att man ska husvagn men den går på den melodin. Skäggväxt ligger i tiden, absolut.

Ytterligare 15 föreställningar är inplanerade till och med den 6 februari.

Innan revyn drar igång blir Daniel Jernström prisad som årets Widdastipendiat. Kicki Bergsten lämnar över en check på 5000 kronor och en stor kaktus eftersom hon hört att han är dålig på blommor.

– Trots sin ringa ålder har Daniel varit revyn trogen i många år och han har många strängar på sin lyra, allt från scenarbetare till scenograf och att jobbat med ljussättning.

Mer läsning

Annons