Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckans Dalaband: Goodlooking Trash

Annons

Även fast de fyra killarna i Goodlooking Trash knappt fyllt systemet-ålder har de spelat förband till Timo Räisänen och amerikanska Marah.
Dessutom har de en turné i Tyskland inbokad.

Jag träffar Jonas Hed, Joel Sundqvist, Daniel Stoor och Rickard Ljungdahl i rockbandet Goodlooking Trash hemma hos sångaren och gitarristen Jonas i Borlänge där de har sin replokal nere i källaren.
-- Vi kan repa när vi känner för det och det är väldigt skönt. Det är väldigt påfrestande när man bara har någon tid i veckan som man måste repa på, som man har när man delar replokal med andra band.
De berättar att alla i bandet bor så gott som grannar med varandra och att det är väldigt smidigt. De säger också att de umgås även utanför bandet.
-- Men då blir det mest prat om bandet i alla fall. Och snackar skit om andra band, fast med glimten i ögat, så klart.
Goodlooking Trash startade 2006 och har sedan dess släppt två demos och gjort många spelningar.
-- Vi har växt oss större. Nu har vi gått från barnkläder till small, skojar Jonas.
De ska spela in en nya demo i maj och Jonas fortsätter att skoja om att de då ska ta steget från small till medium.
-- Vi ska spela in några sommarplågor på nya demon. Vecka 25 till 28 ska en låt ligga etta på sommartoppen, vecka 28 till 30 ska en annan låt ligga på samma plats.

Hur kom ni på erat bandnamn?
-- Jag och Joel var på en fest och då spelade vi några låtar som jag precis hade skrivit. Vi trodde att det lät bättre än vad det gjorde och vi frågade en tjej vad hon tyckte och hon svarade; ”Ni var snygga, men bra är ni väl inte”. Nu är vi bra och försöker vara snygga istället, säger Jonas.
De förklarar sin musik som energifylld, enkel och rakryggad.
-- Vi gör inget som vi inte behärskar. Det är bättre att göra allt bra än att göra något som man inte kan, säger trummisen Joel Sundqvist.
De har den senaste månaden spelat förband åt både till Timo Räisänen och amerikanska Marah.
-- Marah sa i logen efter vår spelning att det var som att man fick åtta käftsmällar, sen var det klart.
-- Timo Räisänen såg bara vårt andra extranummer, men de var trevliga och såg inte ner på oss. Man märkte att de kom från Göteborg, det var lite Göteborgsatmosfär över dem.
Goodlooking Trash har som motto att de ska bli ihågkomna efter en spelning. Om det inte är musiken som berör ska något annat göra det, som energin eller utseendet. De vill att det ska vara skillnad på liveframträdanden och att lyssna på en demoskiva hemma.
Deras låtar blir spelade på radiostationer både i USA och i Tyskland.
-- Vi ska på turné i Tyskland i oktober-november. I juni ska vi ner och spela på en klubb i Hamburg för att ge en presentation av oss och den kommande turnén.
Idag spelar de i Sunne på ett gymnasium. Där har elever varit med i en tävling i design där de skulle göra affischer, CD-omslag och logga till Goodlooking Trash.
-- Det är lustigt hur det kan bli. Att lilla Goodlooking Trash från Borlänge ligger som grund för en tävling i Värmland.
På lördag spelar de på Cozmoz i Borlänge.
-- Det är bra att de arrangerar drogfria tillställningar för de som inte kommer in på krogen. Det fanns inte så mycket att göra när vi var små och inte kom in på krogen, säger Rickard Ljungdahl, gitarr och sång.

Vad handlar era låtar om?
-- Jag skriver om sånt som jag varit med om, säger Jonas.
-- Jag skriver om något men folk får tolka det som de vill. Jag vill inte förstöra för dem genom att säga vad låtarna egentligen handlar om.

EMMA GALUSCHIN

Annons