Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Nomineringen kom i rättan tid"

Falufolk musik & dans är en av Sveriges tre bästa arrangörer inom folkmusik.Om några veckor kan de vinna på Folk & Världsmusikgalan i Gävle.

Arrangörsföreningen Falufolk musik & dans bildades i maj 2011.

– I spåren av Falu Folkmusikfestival så är ju Falun en stor folkmusikstad, men en efter en föll bort. Vi pratade mycket om hur vi skulle göra för att få fart på folkmusiken i stan igen, och så bestämde vi oss för att satsa, säger Alf Tangnäs som är ordförande i Falufolk sedan februari i år.

Sedan starten har föreningen jobbat hårt och varit arrangörer, eller medarrangörer, för en mängd konserter och evenemang. Huvudsakligen handlar det om konserter runtom i Falun och de folkmusikcaféer som arrangeras på Grand den sista fredagen varje månad, men även en hel del andra arrangemang.

Nu får de lön för mödan. Till årets Folk & Världsmusikgala är de nominerade till ”Årets arrangör”, tillsammans med Hesselby slott i Stockholm och Nordic Romani festival.

– Otroligt roligt. Jag tycker det var roligt bara att bli föreslagen, och att vara en av de tre nominerade är inte illa, säger Alf och fortsätter:

– Nomineringen kom faktiskt i rättan tid. Vi har jobbat väldigt hårt och det här är en kick som får oss att orka fortsätta jobba hårt.

Varför tror du att ni blivit nominerade?

– Vi har helt enkelt varit väldigt aktiva, vi har synts och hörts.

Folk Världsmusikgalan är en relativt ung gala. I år arrangeras den för fjärde året. Totalt delas priser ut i åtta kategorier, och bland de andra nominerade syns Jul i Folkton som ”Årets grupp”. För alla nomineringar se hemsidan www.gala.se.

Galan arrangeras på Gävle konserthus den 20 april och den direktsänds i Sveriges Radio P2.