Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrbärke SK ber om spårpengar

SMEDJEBACKEN Ju mer det snöar desto mer jobb för de ideella krafter som skapar våra skidspår. Nu ber Norrbärke SK kommunen om mer pengar för att täcka de utgifter man har.

Spårningen av längdspåren i Smedjebacken hänger på en skör tråd. Idag har Norrbärke SK tre gamla skotrar från 70-talet och en ny som används till arbetet. Men det innebär en viss osäkerhet i verksamheten.
- Det finns inga reservdelar kvar till de gamla skotrarna. Idag plockar vi reservdelar från några gamla skotrar som vi köpt, säger ordföranden i klubben, Werner Ruf.

Halv dags jobb vid snöfall

Idag körs skotrarna i Smedjebacken av två team, som bereder spåren när det behövs. Arbetet tar en halv dag för dem tillsammans. Förra vintern blev snörik vilket innebar mycket jobb och mycket utgifter för klubben. Nu tror man att denna kommer se likadan ut och därför ber man redan nu kommun om 50000 kronor mer om året i spårbidrag för att täcka de löpande utgifterna.
– På sikt måste vi investera i nya skotrar, och då blir det är en utgift på 60000-70000 kronor, säger Werner Ruf.

Insats för folkhälsan

Kommunalrådet Leif Nilsson (S) har inte sett skrivelsen ännu men menar att kommunen ska hjälpa till på något sätt.
- De gör ett jättejobb, och gör stora insatser för folkhälsan. Vi får försöka hitta på någon lösning på det här. Att vara tvungen att plocka reservdelar på det här sättet måste vara jobbigt, säger Leif Nilsson.

KLARA ERIKSSON
0240-712 22
klara.eriksson@daladem.se