Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrfalk och Ahlgren skriver till regeringen


Regeringen beslutade att öka antal platser vid Högskolan Dalarna tillfälligt och satsade 54 miljoner. Det motsvarade 900 extraplatser.

Syftet var att minska effekterna av finanskrisen. Satsningen har fallit mycket väl ut, konstaterar Maria Norrfalk, landshövding, och Anders Ahlgren, ordförande i Region Dalarna som var "varselsamordnare" i länet och slog larm till regeringen om vikten av att undvika misstaget från 90-talet då ungdomarna fick betala priset av en hög arbetslöshet. Nu skriver de till regeringen igen och betonar hur viktigt det är att högskolan får behålla de extra platserna. Det vore olyckligt om regeringen genomförde den snabba neddragning av antal platser som aviserats, skriver de och pekar på vikten av kompetensutveckling för att säkra en fortsatt positiv utveckling inom länets bas; export- och besöksnäringen.