Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norrländskt band imponerar

(Rootsy/ADA/Warner)

Crash N Recovery är ett i raden av duktiga norrländska band i den breda americanafåran, i deras fall med betoning på country. Bandet nominerades 2014 som bästa europeiska akt i British Country Music Awards men fick se sig snuvade av Jill Johnson.

Bandet har sina rötter i Forsed några mil norr om Kramfors och dess andra album har producerats av nye medlemmen Johan Arveli, känd från jämtländskan Ellen Sundbergs band, som tydligen förvandlat bandets framtoning en del.

Det må vara hur som helst med det när det låter bra från inledande titellåten till och med det vackra avslutande bonusspåret Free thee well.

Däremellan kryllar det av medryckande låtar med mycket fiol, banjo och pedal steel och singelsläpp som Since we went to sleep, Minefield och Take me back sticker ut.

Personligen fastnar jag dock lika mycket för lugna låtar som The Fall och Undefeated.

Sångerskan Linda Engström har skrivit alla låtar, varav titellåten med gitarristen Roberth Johansson, och hon har en röst som påminner om många storheter i USA där det här bandet inte skulle göra bort sig.