Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Norskt motstånd väntar i Älvdalen

Förra vintern är historia. Då nådde inte Mora målet utan slutade utanför topp sju i allsvenskan. Nu tar Mora sats igen och målet är förstås att säsongen ska bli så lång som möjligt.
Wener står inför sin andra vinter i Moras bås. Med en säsong i ryggen har han ändrat en del på upplägget av försäsongen.
– Förra säsongen var allt nytt för mig. Nu känner jag mig mycket tryggare, säger Wener.

Inför sommaren testades alla spelare och barmarks-träningen har sedan anpassats individuellt. Testresultaten visar att gruppen är på rätt väg.
– Blir individen bättre, blir också laget bättre. Och spelarna har gillat det här upplägget, säger Wener.
Laget har varit på is i två veckor. Nu ska grunden till spelsystem läggas. Spelsy-stem som sedan ska testas i träningsmatcher.
– Det märktes på fredagsträningen att det är match i dag. Killarna var verkligen heta, säger Wener.
– Klart att man alltid vill vinna alla matcher. Men under försäsongen är det annat som är viktigt också. Det är nu vi ska spela ihop formationer, testa olika spelsystem och taktik. Jag tycker att vi har rätt antal träningsmatcher.

Mora har både tappat och fyllt på truppen med spelare. Till dagens match är alla tillgängliga utom Alexander Hilmerson.
– Vi har fått behålla kärnan i truppen. Sedan har vi kompletterat med rätt spelare. Vi har lagt mycket tid på att scouta rätt typ av spelare, säger Wener.
22-årige Alexander Hilmerson kommer att saknas under en del av säsongen. I bästa fall är han tillbaka i laget till seriepremiären. I fjol blev det bara sex matcher för forwarden. Sedan satte krånglande höfter stopp för spel. Det blev operationer, som följdes av en ny operation under sensommaren, och nu ska båda höfterna vara okej.

Jörgen Hjerpe
jorgen.hjerpe@daladem.se