Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är beslutet formellt


I måndagens kommunfullmäktige klubbades beslutet att det ska byggas en ny brandstation i Vansbro, frågan kvarstår dock var den ska ligga. Den nya brandstationen har diskuterats länge.

Förslaget om att bygga ny station i Grönalid avslås alltså tills vidare. Politikerna enades efter en kort debatt. Det var kommunalråd Per-Anders Westhed som föreslog att endast besluta om att det ska byggas en ny brandstation. Delen om att bygga på fastigheten Grönalid avslogs. En ny utredning tillsätts om tänkt plats.

Vad tycker du om beslutet?

Mattias Ström, räddningstjänsten Vansbro.
- Väldigt bra. Den nya stationen ska ligga centralt och så när riksväg 71 som möjligt.

Bo Lundberg, räddningstjänsten Vansbro.
- Det känns bra, ombyggnation eller bygga nytt kostar ju ungefär samma. Skulle man bygga på samma plats krävs det planändring då den nuvarande stationen ligger i ett bostadsområde, det tar tid och pengar. Jag litar på att den tillsatta gruppen gör ett bra jobb med att hitta en ny plats.

Niclas Jolhammar, räddningstjänsten Vansbro.

- Det var väl ett väldigt bra beslut. Nu får det utredas var den ska ligga, så nära tredje person som möjligt och att vi kan göra en så snabb utrustning som möjligt.