Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu är det fritt fram att söka statliga pengar till saneringen av gifterna på Sågplan

I måndags tog kommunfullmäktige i Avesta beslut om att påbörja arbetet med att ta fram en ny detaljplan för Sågplan i Krylbo. Det betyder att kommunen även kan söka statligt stöd till den förgiftade gamla industrimarken.

Att ett detaljplansärende tas upp i kommunfullmäktige är ovanligt, men i fallet med Sågplan var det nödvändigt. För att kunna söka statliga medel till sanering av gammal industrimark krävs att fullmäktige fattat beslut om att ändra detaljplanen på platsen till bostadsområde.

I måndags tog ett enigt fullmäktige beslut om att påbörja detaljplansarbetet.

– Nu kan man bygga ihop Krylbo och Karlbo. Hoppas det inte hittar något i marken, säger oppositionsrådet Johans Thomasson (M).

Efter att marken på Sågplan sanerat kan ny bostäder byggas på platsen. I Krylboprogrammet finns en skiss där 140 lägenheter är inritade på Sågplan.

– Är det något vi behöver i kommunen är det att få fram fler bostäder. Vilken variant det blir är oklart. Förhoppningsvis kan det bli flera att välja på, säger Gunilla Berglund (C).

Läs mer: Så mycket kan sanering av mark kosta

Läs mer: Så ska Krylbo bli en miljövänlig stadsdel