Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu börjar Borlänges ödesvecka

Det blev visserligen tre poäng för Borlänge i derbyt mot nykomlingen Skedvi-Säter efter seger med 4–3, men bortsett från poängen fanns inte mycket att ta med sig vidare inför ödesveckan.
– Vi mötte verkligen ett lag som krigar och de gjorde det svårt för oss, säger Borlänges tränare Christer Sjöberg.

Borlänge fortsätter jakten mot allettan. Nu startar ödesveckan med matcher mot Enköping (hemma i kväll), Surahammar (borta på söndag) och Tierp (hemma på onsdag).
– Visst är det så, de är ju de lag som ligger närmast oss i tabellen så det är lite upp till bevis nu, säger en nöjd Christer Sjöberg.

För efter segern borta mot Åker/Strängnäs säkrade Borlänge en ny trepoängare i onsdagens derby.
– Det var väl inte den mest välspelade matchen, men ibland stämmer inte spelet fullt ut så det känns som vi får vara nöjda med tre poäng idag. Det finns en mental bit i det här och man måste göra jobbet varje dag, vilket vi kanske inte gjorde denna gång, säger Sjöberg.
Skedvi-Säter inledde bäst och tog välförtjänt ledningen.
– Vi börjar matchen bra, men sen blir det ganska stirrigt. Vi går ner oss i skridskoåkningen och drar på oss många utvisningar som så många gånger förr, säger tränaren Torbjörn Persson.
Borlänge arbetade sig sakta och säkert tillbaka in i matchen och fick precis in-nan första periodens slut in en lika rättvis kvittering. Detta sekunderna efter att gästerna blivit fulltaliga.
Därefter gjorde hemmalaget tre raka mål i numerärt överläge under mittperioden, vilket tog död på matchen en aning.

Men Skedvi-Säter vaknade till något under slutet och kunde även hota på allvar efter att man reducerat två gånger om. Närmare än 3–4 kom man dock aldrig.
– Skönt att se att vi krigar på och får in någon puck på slutet, framförallt för moralens skull. Det handlar inte om poängen utan snarare om att få ihop folk och lite lugn och ro bland alla timeouter och ”annat skit”, säger Torbjörn Persson.

Borlänge har i och med segern bara två poäng upp till rätt sida strecket. En bra vecka för laget betyder att man har chansen att som enda dalalag nå allettan. En sämre vecka ger oss många nya derbyn efter nyår.
Andreas Helmersson