Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu erbjuds återigen hjälp från Mattecentrum

Under onsdagen drog den nya terminen i gång av de räknestugor Mattecentrum står för med dess volontärer.
Alla elever uppges vara välkomna oavsett bland annat kunskapsnivå.

Mattecentrum arrangerar räknestugor i Falun och Ludvika och eleverna kommer främst från gymnasiet men även elever från Komvux brukar medverka i träffarna. Inför högskoleprovet passar också många på att besöka räknestugan för att friska upp minnet.

– Räknestugan ger ett utmärkt tillfälle för att sitta i lugn och ro och fokusera på matten. Vi i volontärgruppen kompletterar varandra, såväl i kunskaper som i arbetslivserfarenheter. Det finns alltid någon mer att fråga om man kör fast, säger Martin Appelgren, projektledare för Mattecentrum i Falun.

Mattecentrums räknestugor ses som ett komplement till den ordinarie skolundervisningen och bemanningen består av volontärer som är kunniga inom området som till exempel civilingenjörer, matematiker och naturvetare. Den ideella föreningen driver i dag 105 räknestugor runt om i landet fördelade på 28 städer. Drygt 5 000 elever besöker räknestugorna per månad.