Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ett tuffare Mora IK

Mora IK har startat i gång säsongen 2013-14 och Hockeyallsvenskan kan räkna med ett tuffare dalalag.

Det lovar Patric Wener.

– Mixen är bättre i år och vi har en helt annan karaktär, säger MIK- tränaren.

Patric Wener sitter på ett träbord och blickar ut över Prästholmens IP.

– Det ser ut som ett gäng friidrottare, säger Moratränaren och ler.

MIK är i gång med bar­marks­träning efter några veck­ors ledighet. Alla är på plats utom de fyra transatlanterna Jonathan Harty, Kevin Mitchell, Jeremy Colliton och Ryan Thang som ansluter en efter en under nästa vecka, samt målvakten Marcus Högberg, som förbereder sig inför en samling med Småkronorna i Lake Placid, USA.

Ryan Thang ansluter sist av nordamerikanerna, den 8 augusti.

Om tre veckor väntar den första träningsmatchen mot norska laget Sparta Sarpsborg i Älvdalen.

– Jag tycker det ser riktigt bra ut. Det är mycket energi i laget och de som har kommit hit är bra energigivare, säger Patric Wener.

Upplägget för barmarksträningen innan laget går på is om knappt två veckor är individuellt anpassat med tre grupper – kondition, styrka och snabbhet.

Det är ett nytt upplägg jämfört med förra året.

– Det har gett resultat. Snabbheten har nästan alla förbättrat. Det känns som att killarna tyckte det här upplägget var roligare och det har gett ett bättre resultat.

Moratränaren sitter i solskenet och njuter av testresultaten. Han uppskattar att spelarna är snabbare i år än för ett år sedan med tanke på den fartfyllda hockeyn Mora vill spela.

Han konstaterar att Mattias Beck är en vass sprinter.

– Jag tror att han är snabbast. Han vinner nästan varje race.

Vad tycker du om årets Mora?

– Det får vi se men så här innan säsongen så känns mixen mycket bättre i laget än förra året. Vi har en helt annan karaktär sett över truppen. Ifjol var det väldigt många som var lika varandra i sitt spelsätt och i lynnet.

Vad har ni tittat på när ni letat spelare?

– Vi spelade alldeles för snällt förra året, så vi plockade in två tuffa backar och två energiforwards. Tomas Larsson är en tuff forward och Claes Nordén är en riktigt hårt jobbande forward. Vi får in fyra starka karaktärer som vi saknade i truppen förra säsongen.

Kollar ni efter fler spelare på marknaden?

– Nej, vi har spikat truppen och det gjorde vi tidigt vilket känns bra, säger Patric Wener.

Marcus Simm
marcus.simm@dt.se