Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu glöder det på Lugnetplatsen

En tempodämpare är nog vad många saknat - och kanske behövt många gånger - i den extremt mjölksyrepumpande miljön på Lugnet i Falun. Så många kommer nog att uppskatta konstnären May Lindholms fem runda former som monterats på Lugnetplatsen mellan Sporthallen och Ishallen.

För det är så installationen skall uppfattas. Som ett nav i området. Och en kontrast mot alla vertikala "pinnar" som sticker upp överallt. Formerna - fem färgade kupoler i armerad plast - har en invärtes rörlig ljuskälla med 42 lampor och färgtemperaturen 3000 Kelvingrader.

Platsen är vikt för att både elitidrotta och om man så vill - lära sig stå på skridskor för allra första gången. Inte alldeles oväntat kallas gestaltningen "Glöd". För säkerhetsskull - kanske mer som tröst för somliga kämpar - har May Lindholm även monterat en skulptur: prispallen i granit garnerad med tre typiska Lindholmfigurer.

Hela installationen kommer att invigas sent på eftermiddagen den 17 oktober.