Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu har Björborevyn sålt över 2 000 biljetter

Hälften av biljetterna är sålda tre veckor före premiären.
– Vi ligger ovanligt bra till när det gäller både förberedelser och biljettförsäljning, säger Eva Östling, regissör för Björborevyn – som nu blir Djurarevyn.

Annons

Årets Björborevy har namnet Gagnsters och som av en händelse kommer den att tjuvstarta i kyrkan i Djurås.
Ensemblen kommer nämligen att medverka i den kommande söndagsgudstjänsten i Djura och ge smakprov på revyns sketcher och sångnummer samt svara för textläsning.
– En lite annorlunda repetition, konstaterar Eva Östling, som tillsammans med Tobias Gruhs regisserar Gagnsters.

Biljettförsäljningen till de ordinarie föreställningarna i lokalen i Björbo har också gått över förväntan, bättre än i fjol.
– Ungefär 2 000 biljetter är sålda och till några föreställningar har vi redan fyllt mer än 80 procent av platserna. Men än finns det biljetter till samtliga föreställningar.
Omslaget till årets program är fotat i en rustik miljö; Jon Hermanssons bilverkstad, tidigare Greens, där ensemblens medlemmar gjorde allt för att framstå som ­lokala varianter av gangsters.
– Egentligen skulle vi ha gett revyn i verkstaden, men då hade vi inte haft plats för någon publik, säger Eva Östling skrattande och tillägger att man i stället valt att göra om revylokalens entré till en mc-klubblokal.

Och hon berättar att många av årets sångnummer blir maffi(g)a:
– Vi har lagt mycket krut på sångnumren och utvecklat den manliga sången med fyra ”nya” sångare, medlemmarna i revyorkestern Gla’Packet. Nya ensemblemedlemmen Anna Björklund blir en tillgång och nye manusförfattaren Jocke ”Gyrot” Wibrand tillför nya vinklar.

Någon brist på uppslag är det heller inte, tvärtom.
Manusförfattarna kan, på gangstervis, ta – eller ”låna” – stoff direkt från den lokala vardagens överflöd.

Kent Olsson/DT
kent.olsson@dt.se