Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu har Börje fått sitt stekta fläsk

För tre veckor sedan skrev DD om Börje Tholin som fyller 95 år i december och som bor på servicehuset Smedjan i Falun. Börje var besviken för han fick inget fläsk till blodpuddingen.
På onsdagen stod åter blodpudding på menyn och nu fick Börje sitt efterlängtade fläsk.
– Det är jättegott, säger Börje och tuggar i sig det knaperstekta fläsket.

– Jag har påtalat flera gånger att jag vill ha ett par stekta fläskskivor till blodpuddingen, men de bryr sig inte om vad jag säger. Är det för mycket begärt när man arbetat och betalat skatt i över 50 år, sa Börje Tholin, för tre veckor sedan.

Artikeln i DD fick stor uppmärksamhet och sedan dess har det hänt en del, bland annat tog TV4 upp Tholins önskemål i sin morgonsoffa. Även Expressen besökte Börje och stekte fläsk till honom.
– Det är många som har ringt, bekanta som jag har i både Skåne och Kiruna tyckte det var för jäkligt att jag inte fick den mat jag ville ha. Det var ju inga stora krav jag hade.
– Sedan var det en kvinna från Delsbo som skickade mig ett brev med ett par stekta fläskskivor inlindade i servetter. Jag ringde upp henne och tackade för fläsket och hon sa att hela Delsbo var upprört och tyckte att det var för jävligt att jag inte fick lite fläsk till blodpuddingen, säger Börje.

Men vad gjorde du med fläsket som vandrat runt med posten i flera dagar?
– Det åt jag upp naturligtvis, det var jättegott.
Tidigare fick Börje Tholin inget fläsk när det severades potatisbullar heller, men nu får han även stekt fläsk till potatisbullarna.

Börje Tholin flyttade in på Smedjan i februari och har ända sedan dess kämpat och påtalat att han ville ha stekt fläsk till potatisbullarna och blodpuddingen. Barbro Gustavsson som jobbar på Smedjan har hjälpt Börje med att ringa till storköket i Haraldsbo, men inget hände. Inte förrän DD skrev om händelsen och annan media tog upp saken, då blev det fart och Börje fick sina stekta fläskskivor.
– Det blev ett jädra ståhej av det här, värre än jag trodde när jag ringde DD och berättade att de inte brydde sig om mig, säger Börje Tholin.


Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se