Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu har det lossnat för Elfving

Romme-tränaren Joakim Elfving var något av årets komet när säsongen inleddes.
Det har dock gått grus i maskineriet och månader har gått utan framgångar.
Tills nu.

Förra tävlingsdagen på Dalatravet Romme kom vändningen för ”Jocke” Elfving. Då lotsade han på egen hand sin Anders Gigant till seger.
I går var det nya tävlingar på hemmabanan och återigen var det Elfving som greppade taktpinnen. Han inledde med lånegodset Twigs Atkin och fortsatte med egentränade Focus Håleryd.
– Även om jag aldrig kört Atkin i lopp har jag haft ordentlig koll på honom genom åren. Han står i samma stall nämligen. Kul att få sätta en seger med honom. Visst är det en riktig kämpe, sa Joakim Elfving.

Av naturliga skäl var det dock den andra segern som var det stora glädjeämnet. Focus Håleryd var namnet och den hästen var ingen av de som man hade anat skulle sätta en femetta.
– Nej, det är en riktig kämpe men direkt lätt för sig har han inte, så det här var ett stort fall framåt.
– Vi hade ändrat en del till den här starten men att det skulle slå så väl ut kunde jag inte ens i mina vildaste fantasier drömma om. Det kändes dock kanonbra och segern var enkel.
– Det var till och med så bra att man kan blicka framåt med tillförsikt.

Det var ytterligare en dubbelsegrare den här eftermiddagen. Regerande cham-pion Jorma Kontio har nämligen under hösten tagit upp jakten på allvar för en ny titel.
I går tog han över ledningen – med hjälp av duon Bear Glide och Zig Zag som båda vann tack vare resoluta styrningar av Jorma.
Fortsättning för Kontios del kan följa på fredag då han sitter inne med ett gäng heta chanser...

John Byström har varit anonym en längre tid men den här eftermiddagen klev han fram som något av gubben i lådan då han inledde V4:an med att spurtvinna med sin Sonnbo Crump till hela 29 gånger insatsen.
– Han har varit bra länge men nu stämde det äntligen med positionerna och då satt segern där, sa Byström.

Imponerade mest under dagen gjorde kallblodet Moe Sol som tillsammans med ägaren Carl-Erik Sandström kunde ta hem segern i V4-3 trots ett lopp konstant utvändigt om ledaren.

Lars Lindh