Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu hoppas Gagnefs ridklubb på bra väder

Idag drar de Nationella hopptävlingarna igång i Mockfjärd. Under tre dagar tävlar 128 ryttare och 180 hästar i tio olika klasser.
- Det kommer att vara hysteriskt mycket jobb, men samtidigt jätteroligt, säger Elisabeth Greze, ordförande i Gagnefs ridklubb som står för arrangemanget.

Gagnefs ridklubb har under de mer än 20 år som de nationella hopptävlingarna ordnats, fått många rosor för lyckade arrangemang.
- Receptet är våra välkomnande och hjälpsamma funktionärer, bra rutiner, en trevlig miljö och fantastiska sponsorer, säger Elisabeth Greze som tillsammans med 125 klubbmedlemmar står bakom årets tävlingar.

Mindre format

Årets arrangemang blir i ett något mindre format än tidigare. Orsaken är att en nationell hopptävling äger rum i Stockholm samma helg.
- Det är tråkigt att två tävlingar med samma status ordnas i samma upptagningsområde. Många av ekipagen som kommit till Mockfjärd tidigare år kommer just från Stockholm, fortsätter Elisabeth Greze.

Jobbat hårt

Men trots det är helgens arrangemang tillräckligt stort för att det ska bli en riktigt härlig helg med spännande tävlingar och full fart runt Gagnefs ridklubb. Det serveras fika och mat, och försäljare av hästprylar finns på plats. Klubben har jobbat hårt med att fräscha upp anläggningen och dess omgivningar för att allt ska vara tipp topp inför anstormningen.

Nya regler

Ett 100-tal tillfälliga boxar har satts upp vid Balltjärn. Här kommer de gästande hästarna att inhysas. Klubben har lagt ner ett stort arbete på att högtryckstvätta och desinficera alla boxar enligt Jordbruksverkets nya och rigorösa regler.
- Anledningen är att dopningsmisstänkta hästägare har skyllt på att hästarna har fått i sig otillåtna medel i tävlingsboxarna. Det har aldrig hänt här, men reglerna gäller alla tävlingar, berättar Elisabeth Greze.

Många hjälper till

En veterinär och två utbildade tävlingssjukvårdare finns på plats under helgen. Därtill kommer ett stort antal funktionärer som hjälper till med parkering, servering, sekretariat, tidtagning, städning med mera.
- En hel del av våra funktionärer har varit med under många år. Det borgar för en effektiv organisation och lyckade tävlingar. Nu hoppas vi v
bara på bättre väder än vi haft de senaste åren, avslutar Elisabeth Greze.


CHARLOTTA RÅDMAN FRANS

FAKTA Gagnefs ridklubb/Nationella hopptävlingarna

x Klubbens medlemmar lägger ner 2000 timmar per år på de tävlingar som anordnas.
x I fjol lades 9000 ideella timmar ner i hela verksamheten.
x Drömmen är ett fullstort ridhus så att tävlingar över klubbnivå även kan bedrivas inomhus.
x Årets ledare för de Nationella hopptävlingarna är Totta Wikström.
x Banläggare är Mikael Larsson, Avesta.
x Tävlingarna har 500 föranmälda starter.
x Tävlingsstart 9.00 alla dagar.