Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu hyllas Magnusson

Jenny Magnusson har varit mycket uppskattad i sin roll som assisterande förbundskapten.
Och nu hoppas spelarna att hon blir kvar i landslaget.
– Jenny är en fantastisk person, jag hoppas hon blir kvar, säger Therése Karlsson.

Det svenska damlandslaget var storfavorit till ett fjärde raka VM-guld och i söndags kväll kunde det stora guldjublet bryta ut efter 5–1- segern i VM-finalen mot Finland.
Jenny Magnusson, den före detta storbacken och Falubon, tillträdde som assisterande förbundskapten för snart två år sedan och hennes kontrakt med Svenska innebandyförbundet går ut nu efter VM.

Parterna har diskuterat en fortsättning för Magnusson, men längre än så har man inte kommit.
– Vi har pratat litegrann om det, men jag ville avvakta det här nu. De vill att jag ska förlänga, så vi får se. Det är frågor som jag måste ta tag i nu när jag kommer hem, säger Magnusson.
Jenny Magnusson har sambo och två barn och har under hösten varit mammaledig på 50 procent med den senast födda dottern.
– Jag måste prata ihop mig med min sambo. Samtidigt är det så jäkla kul det här. Det har gett mig hur mycket som helst. Det är kul att se den personliga utvecklingen som alla har gjort.
Magnusson är inte sen att hylla laget och spelarna, och det är ingen tvekan om att hon själv är mycket populär i spelartruppen.
– Jenny är en perfekt assisterande förbundskapten. En fantastisk person som bjuder på sig själv och bidrar med positiv energi. Jag hoppas hon blir kvar och det vill nog alla spelare, säger Kais Moras VM-forward, Therése Karlsson.

Förbundskapten Curt Söderström, som har två år kvar på sitt kontrakt, är mycket nöjd med samarbetet med Magnusson.
– Det har fungerat jättebra. Jenny är ett stort energiknippe, dessutom har hon erfarenheten av att ha varit på den här nivån som spelare och det betyder mycket, säger Söderström.

Vill du ha kvar Jenny Magnusson?
– Från min sida så ser jag ingen anledning att Jenny inte ska vara kvar. Samtidigt är hon mamma till två barn, så hon måste ju få allt det att fungera också.

Jenny Magnusson skriker ut sin glädje efter segern i VM-finalen, samtidigt som hon duschas av backen Isabell Krantz.

Markus Josefsson/DT
markus.josefsson@dt.se