Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu inför Enbacka skola extra bevakning

En okänd man upptäcktes i Enbacka skolas idrottshall på måndagseftermiddagen. Elever såg mannen öppna dörren till ett omklädningsrum och titta in.
- Vi kommer nu att ha extra bevakning på skolan och sätta upp kameror som filmar skolgården, säger Ingela Murars-Sares, rektor vid Enbacka skola.

Händelsen i måndags har anmälts till polisen och socialtjänsten. Kommunens säkerhetsansvarige Torbjörn Orr är också inkopplad. Skolan har skickat ett brev till föräldrarna med information.
- Eleverna blev väldigt oroliga och det är klart att även föräldrarna blir oroliga, säger Ingela Murars-Sares.
Det var när elever kom in efter att ha haft idrott utomhus som de såg mannen i idrottshallen. När de kom till klassrummet fick läraren veta vad som hänt. Skolan gjorde intervjuer med barnen och lärarna sökte igenom idrottshallen men ingen hittades.
Även fritidspersonalen samtalade med barnen senare på eftermiddagen.
I början av maj såg elever en man som fotograferade barn från en bil på parkeringen utanför skolan. Enligt beskrivningen var det inte samme man som sågs i idrottshallen.
Även den händelsen är anmäld till polisen och socialtjänsten.