Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kan framtiden för Folkets hus avgöras

I dag är det sammanträde i kommunstyrelsen och en av punkt­erna som det ska beslutas om är framtiden för Folkets hus.
Frågan är – kommer kommunen stå som ­ägare av fastigheten ­efter årsskiftet?

Annons

Redan förra året började kommunen utreda huruvida Folkets Hus-fastigheten vore lämpad som lokal för samlad kulturverksamhet eller inte.
För några månader sen kunde DD berätta att planerna fortfarande fanns och nu kan de styrkas ytterligare.

Ett pressmeddelande från kommunen bekräftar att planerna fortfarande ligger på bordet och kanske är mer verkliga än någonsin tidigare:
”Falu kommuns nya kulturverksamhet, ofta kallad kulturskola, söker lokaler och det har visat sig att Folkets Hus stämmer bra överens med behoven”, skriver kommunen på sin hemsida.
I dag ska frågan tas upp på kommunstyrelsens sammanträde. Om förslaget om kommunens köp går igenom där, ska frågan tas ­vidare till kommunfullmäktige där det slutgiltiga ­beskedet tas.
För tillfället ägs fastig­heten av Falu Folkets Hus­förening och ett antal ­andelsägande föreningar, men har sedan många år tillbaka ett avtalat om årligt driftstöd från kommunen.

Det senaste avtalet började gälla från slutet av juni fram tills den sista december i år. I och med att det nya avtalet skrevs sänktes även driftstödet från ca 450000 kronor i månaden till 300000 kronor per månad.

Sofie Lind
sofie.lind@daladem.se