Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu kan mjölken köpas i Hedemora

Trots att mjölken tappats i förpackningar i mejeriet i Grådö, några kilometer söder om Hedemora, har den vita drycken inte gått att köpa i hemkommunen.
Inte förrän nu.Coop, som driver mejeriet sedan oktober förra året, har nämligen ingen butik i Hedemora. Därmed har det inte heller funnits någonstans att sälja Coop-mjölken.
–Vi har på mejeriet fått ta emot dagliga samtal från boende i Hedemora som velat köpa våra produkter och vi har arbetat för att få fram en lösning, säger Staffan Eklöv, vd vid Grådö mejeri AB.
Nu har det problemet lösts.
Detta tack vare ett samarbete med OKQ8-stationen i Hedemora.

Det är förstås något som Staffan Eklöv gläds över, att de även har hittat en distributionslokal i Hedemora för den mjölk som levereras av 27 bönder i Dalarna och norra Västmanland.
Bensinstationskedjans säljchef Christer Wiberg tycker, i pressmeddelandet, att det känns positivt att kunna erbjuda den lokala mjölken.
– Vi vill göra det enkelt för våra kunder att göra hållbara val, säger han bland annat.