Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Nu kan vi koncentrera oss fullt ut på hockeyn”

Annons


leksand
I onsdags kväll blev Leksand klart för kvalserien.
I går fick man ett glädjebesked i Mora tingsrätt.
Det går bra nu, eller hur Tommy Salo?
– Ja, jätteskönt att vi kan lägga det här bakom oss. Nu kan vi koncentrera oss fullt ut på hockeyn, säger sportchefen efter gårdagens presskonferens.

Men allt det som pågått runt omkring verkar i och för sig inte har stört laget så mycket. Det har inte märkts på isen i alla fall.
– Jag tror faktiskt inte att det här har påverkat killarna, vi har en stark grupp, menar Salo, som inte heller tror att spelarna tagit åt sig av det som ropats från vissa motståndarsupportrar under matcherna.
– Nej, det här med glåp-ord och sånt förekommer ju alltid i hockey, så det tror jag inte dom har tänkt på så mycket.

Många ifrågasatte värvningen av målvakten Oscar Alsenfelt, och undrade hur den kunde göras under den pågående rekonstruktionen?
– Ja, vad ska jag säga. Vi plockade bort fyra spelare och tog in en ny, som finansierades utifrån. Det var inget konstigt med det, berättar Salo.

Hur inblandad har du själv varit i rekonstruktionsarbetet?
– Klart man har varit inblandad till viss del, men jag har fokuserat på det sportsliga. Jag har också sett till att hela tiden varit öppen med killarna och berättat vad som händer. Alla har tagit det bra tycker jag, det visar inte minst vår placering i tabellen.

Har du fått många frågor utifrån angående rekonstruktionen?
– Nej faktiskt inte. Men det är väl så, när det går bra för laget får jag sällan några frågor, säger Salo och skrattar.

Så vi får hoppas att du inte får några fler frågor den här säsongen då?
– Ha, ha, ja precis.

Elin Broman