Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu krävs ett mirakel för att rädda Kais herrlag

Har tåget gått för Kais Mora?
Mycket talar för det efter 3–6 borta i jumbofinalen mot Höllviken.
– Det ska väl till ett smärre mirakel om vi ska klara oss, suckar tränaren Peter Wallin.

Det har varit en hel del "måste-matcher" för Kais Mora den senaste tiden.

– I de här två senaste, mot Dalen och Höllviken, hade vi behövt sex poäng, nu blev det noll, konstaterar en bedrövad Moracoach.

– Ja, det är riktigt, riktigt tungt just nu. Jag tycker killarna och laget är värda mer poäng än de vi har (12 p), men sedan ljuger en tabell aldrig, eller sällan, över en hel säsong. Vi har varit nära, men inte räckt till riktigt, förklarar Wallin.

Mot jumbokollegan Höllviken var det effektiviteten som inte höll måttet.

– Vårt powerplay har varit bra tidigare, i dag hade vi tre PP utan att göra ett enda mål.

Första 20 slutade något så ovanligt som mållös när Kais Mora är ena part.

– I första perioden hade vi massor av chanser. Visst var deras målvakt bra, men vi var alldeles för ineffektiva, konstaterar Wallin.

I mittperioden tog hemmalaget ledningen, gästerna kvitterade genom Thomas Norman, men Höllviken kunde gå till den andra pausen med 2–1-ledning.

Samme Norman kvitterade på nytt i början av tredje och sedan kunde Max Wahlgren ge Mora ledningen.

Den glädjen blev dock mindre än en och en halv minut lång. Exakt 1.35 senare hade Skånelaget vänt till 4–3, det efter att ha gjort två mål inom loppet av åtta sekunder.

Ridå ner för Kais Mora.

Mot slutet gjorde gästerna i alla fall ett försök, plockade ut målvakten, men då slank ytterligare två bollar in i den tomma kassen.

Med sex matcher kvar att spela har Kais nio poäng upp till rätt sida strecket, så det ser riktigt mörkt ut.

– Även om vi skulle avsluta riktigt bra, är vi beroende av så många andra resultat.

Kais Mora har varit hårt sjukdoms- och skadedrabbat i stort sett hela säsongen. Extra otur har Bobby Edberg haft. Han drabbades av en klämolycka på sin arbetsplats, var borta en dryg månad och i comebacken mot Pixbo så åkte han på en bentackling på samma ben som han hade klämt tidigare.

– Han har så ont att han inte kan spela, det kanske inte blir någon mer match den här säsongen för Bobby.

Kais är som bekant nykomling och har förstås saknat sin stora stjärna.

– Han tillför en dimension i spelet, han höjer hela laget och motståndarna har respekt för honom. Klart att det är ett stort avbräck.

– Nu ska vi inte skylla på det, men vi har haft en väldig otur med skador och sjukdomar. Inför den här matchen fick till exempel Jocke Pettersson magsjuka och tvingades kasta in handduken.

– I fjol hade vi bara lite småskavanker och inte alls som den här säsongen. Som nykomling behöver man lite stolpe in. Vi hade stolpe in i fjol, men det har vi haft den här säsongen, säger Wallin som funderar på framtiden.

– Vi får se om man är rätt man att fortsätta med det här, men jag ska inte säga för mycket än.

– Vi har åkt 300 mil sedan i onsdags. Först upp till Umeå (stryk mot Dalen) och så hit ner till Skåne. VI har en bra bit hem än och inga poäng i bagaget, så just nu är det bara riktigt, riktigt tungt, konstaterade en bedrövad Wallin sent lördag kväll.

Med sex matcher kvar för Kais Mora är det nio poäng upp till rätt sida om strecket, så ett under ska till om man ska lyckas undvika nedflyttning.

– Det finns ett litet halmstrå kvar, men det blir allt tunnare för varje match vi förlorar, så visst ska det till ett smärre mirakel om vi ska klara oss.

– Men vi har sex matcher kvar, serien slutar den 7 mars, då får vi summera, menar Peter "Lillis" Wallin.

Men att Kais Mora mer eller mindre gett upp, visar inte minst att man i slutet av säsongen släpper två av sina främsta poänggörare. Johan Widh förlängde nyligen sitt kontrakt med Kais Mora, men kommer att avsluta säsongen i guldjagande Storvreta.

Max Wahlgren, som tidigare bott och studerat i Umeå, återvänder till staden för att hjälpa Thorengruppen mot Superligan. Det var just Thorengruppen som Kais Mora besegrade i ett rysarkval förra våren när man säkrade SSL-platsen inför den här säsongen.

Kanske Wahlgren hjälper Umeålaget att gå hela vägen den här säsongen i stället och där Kais Mora tråkigt nog tar vägen neråt i seriesystemet.