Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu laddar hon om inför lördagens stafett

Annons

Det tog stopp redan i försöken.
Falu IK:s JVM-löpare Elin Moraiti är utslagen på 400 meter.
- Jag visste att det skulle bli tufft och jag öppnade verkligen hårt. Men i sista kurvan kom de andra tjejerna, sa Elin, som slutade sjua i loppet på 55,95.

Elin fanns med i det femte och sista heatet och fick hålla till på den otacksamma åttondebanan, eftersom hon hade det sämsta personbästat i loppet.
- Jag körde på hårt från början, det var min enda chans, men då jag inte sprungit så många lopp i sommar på 400 meter så kände jag inte riktigt farten, sa Elin, vars öppning var vass.
Hon gjorde ett starkt lopp och sprang på tunga ben in under 56 sekunder.
- Det var ingen bra tid, men jag är ändå nöjd med att jag försökte och jag slog en tjej som gjort 53 sekunder i år.
Och det var kanske ändå inte helt överraskande att hon inte skulle klara av att ta sig vidare i ett heat med så bra löpare.
- Nu skall jag ladda om för stafetten och då skall jag ta ut allt som finns kvar, lovar Elin.
Och att Elin brukar springa bra i stafett han man ju sett tidigare, där hennes ”terrierpsyke” kommer till sin rätt.

Lördag nästa

Det man kan säga med facit i hand är att det nog hade det passat bättre med Elin i försöken på 800 meter. Det är ju trots allt den grenen som hon är tränad för och där hade hennes vassa avslutning säkert passat bättre.
- Ja, det är klart att jag skulle hellre sprungit 800 meter. Och när man ser hur det gick försöken, så tror jag att jag hade haft en chans, menar Elin.
Ingen av dem svenska tjejerna tog sig vidare på 800 meter, men kommer likt Elin att tävlar vidare då Sverige har ett stafettlaget på 4x400 meter som på lördag skall försöka att ta sig till final bland femton startade länder.
Lita på att Elin är extra laddad då, speciellt när hon fick reda på att man gick vidare på 800 meter med tiden 2.08,90...då blev hon svart i ögonen.

HASSE SJÖGREN