Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Nu laddar vi om och går bakvägen istället”

Falu IF avslutade grundserien på ett bra sätt och ordnade en säker seger mot redan klara serietvåan Åker/Strängnäs med 8–4.
– Skönt att avsluta bra och greja en trepoängare, säger dubble målskytten Erik Köpman.

Annons

Falun öppnade starkt och Fredrik Näslund rann direkt igenom till två frilägen, där det andra resulterade i en straff som han själv satte säkert efter 2.30.
Men mitt i perioden slumrade Falun till och gav bort tre snabba mål för gästerna som kunde gå till pausvila med 3–2 i bagaget.
– Det blev lite avslaget, men det fick vi också höra i pausen och när vi började släppa pucken snabbare gav det resultat, påpekar Erik Köpman.

Visst blev det bättre fart i andra perioden, där Falun dominerade kraftigt och belönades med fem mål på sju minuter, mot ett motstånd som inte bjöd till så där riktigt våldsamt.
Sista perioden spelades bara av och det blev mera som ett lättare träningspass för båda lagen.

Stora segerorganisatörer var förstakedjan med Erik Köpman, Anders Lövdahl och Fredrik Näslund, som svarade för sex av hemmamålen.
– Vi har spelat tillsammans tre matcher nu och det funkar riktigt bra, säger Erik Köpman.

Nu ska den här segern inte överskattas, Åker/Strängnäs kom med ett decimerat lag och hade inte ens tre fulla femmor.
Säsongen har hittills varit en besvikelse för Falun som hade inför serien hade siktet inställt på allettan.
– Nu får vi ladda om och gå bakvägen i stället, säger Erik Köpman bestämt.

Bo Fagerlund