Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu öppnar också Horndal


Badhuset Metropoolen stängdes på tisdagsmorgonen och höll stängt under hela förmiddagen på grund av driftsproblem.
När personalen kom till jobbet samma morgon, hade nämligen åtskilliga kubikmeter vatten runnit ut ur bassängerna.

- Nivån i stora bassängen låg ungefär en knapp halvmeter under vad det egentligen skulle. Och även i barnbassängen hade vattennivån sjunkit, berättar badhuschef Janne Vennberg.
Anledningen var att en ventil inte täppt till som det skulle. Den styrs av lufttryck, som alltså inte fungerade.
Lyckligtvis var personal på plats redan klockan fem och upptäckte felet.
- Linorna i bassängen låg som krokiga makaroner, skrattar Janne Vennberg.
Hela förmiddagen ägnades åt att laka ventilen och att återställa vattennivåerna i bassängerna, vilket inte får gå för snabbt.
- Det handlar också om att få upp temperaturen i badvattnet, berättade Janne Vennberg som hade förhoppningen att badhuset kunde ta emot badande gäster samma eftermiddag.
Dagens skolbesök fick dock ställas in.

I den händelse detta fel skulle inträffa igen, skulle kanske Horndals badhus bli ett alternativ. I dagarna väntas nämligen det badhuset återgå till sina ordinarie öppettider, med öppet tre dagar i veckan.
- Jag ska ha en träff med personalen på plats på onsdagen. Nu ska vi ha fått tag i personal som kan bemanna badhuset i enlighet med tidigare öppettider, från och med första april - så som var utlovat.

KERSTIN ERIKSSON
023-476 93
kerstin.eriksson@daladem.se