Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ringer Riesbeck

Annie Gullarve vände sig till FK när det inte hände något med hennes medborgarförslag om fortkörarna i Boda. Nu ringer kommunalrådet Anette Riesbeck, C upp henne. Det är två år sedan hon fick förslaget från Annie Gullarve.
– Hon sa i telefon i morse att jag hade fått ett svar i september 2011. Då fick jag bara ett brev från Tekniska kontoret. Dom skrev att vägen inte låg på deras bord, minns Annie Gullarve.

Hon uppfattade inte förvaltningens brev som ett svar. Hon visste att ett medborgarförslag ska behandlas politiskt.
– Vi har svarat henne. Det är väldigt trist att det står i tidningen att hon inte hört ett ljud. Läsarna kan tro att vi sitter här och gör ingenting, säger Anette Riesbeck.

Kommunalrådet letade i går upp det mejlsända medborgarförslaget som var ställt till henne i augusti 2011. Det diariefördes och överlämnades till samhällsbyggnadsförvaltningen som kortfattat informerade Annie Gullarve om att Björkallén i Boda inte är en kommunal fråga.

Annie Gullarve hade väntat sig en kontakt med Anette Riesbeck som hon skickat förslaget till. Hon blev aldrig informerad av någon på kommunen om att medborgarförslaget inte skulle behandlas i kommunfullmäktige. Annie Gullarve har trott ända tills nu att förslaget ligger kvar hos kommunen, i väntan på behandling.

Är det inte förvirrande att inte bli upplyst om att förslaget aldrig kommer upp?
– Jo, det kan det vara. Men det ger trista signaler när hon säger att vi inte har svarat, säger Anette Riesbeck.

Kommunen har regelbundna samtal med Trafikverket om vägar med trafikproblem inom kommunen, säger Anette Riesbeck. FK har inte lyckats fått fram uppgifter om att Björkallén behandlats på dessa möten.

Trafikverket har ansvaret för Björkallén i Boda. De har kortfattat informerat Annie Gullarve om att det inte går att sätta farthinder på alla byvägar. De uppmanade henne till egna initiativ. Efter incidenten med femårige Måns Gunnars som blev prejad av en bilist bestämde hon sig för att vända sig till tidningen.

Birgit Nilses Gröndahl/DT