Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu samlar bruken krafter tillsammans

Varslen inom Stora Enso har inte bara drabbat bruket i Fors hårt.
I går, måndag, samlades bland annat representanter från sex olika pappersbruken runt om i Sverige för att gemensamt ta itu med framtiden.

Annons

”Hur går vi vidare” var huvudfrågan som i går då flera pappersbruk samlades i Fors i går. Samtliga bruk på plats hade främst två saker gemensamt - dels har de Stora Enso som arbetsgivare och dels har samtliga drabbats av det varslet som koncernen utlyste för några månader sedan.
Och det var just med anledning av det som pappersbruken samlades i går tillsammans med bland annat Avestas kommunalråd Lars Isacsson såväl som andra representanter från länet och från riket.

– Det här är för att få en gemensam bild och nulägesbeskrivning, förklarade Lars Isacsson.
– Vi vill starta upp det här för att kunna påverka uppåt, förklarade Jan Westman som är ordförande för Pappers avdelning i Fors.
Samtliga deltagare tycktes instämma i att en gemensam röst är det enda sättet att få pappersbrukens röster hörda på koncernnivå.
– Men vi vill också lyfta frågan ”vad vill vi i Sverige göra med svensk basindustri”, berättade en annan deltagare på plats.

Under dagen passade man även på att diskutera den nischade branschens för- och nackdelar, förklarade Jan Westman.
– För hur får vi den kunskapen vi har validerad utanför grindarna?

Sofie Lind
sofie.lind@daladem.se