Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Nu siktar vi på att etablera oss”

De har alla spelat i Elit­serien – utan att lyckas.
I år siktar Jens Bergenström, Johan Ryno och Jacob Blomqvist på att ta klivet in i finrummet på allvar.

– Helt klart är vårt mål att lyfta oss en nivå till. Vi är tre spelare som siktar uppåt i karriären, konstaterar Bergenström.
I sitt senaste inslag på sin videoblogg sätter TV4:s hockeyexpert, Niklas Wikegård, ett frågetecken för fjolårets förstakedja i Leksand.
”Kan en sån som Jens Bergenström, som har 0,83 i poängsnitt i allsvenskan, lyfta sig och börja producera poäng i Elitserien?”, frågar sig Wikegård och ställer samma fråga gällande Johan Ryno.
Att ingen av dem lyckats på SHL-nivå är ett faktum, men förhoppningen är att nu äntligen ta det klivet, menar Bergenström när DT-sporten pratar med honom.
– Det kan man väl slå fast att ingen har gjort. Sedan har det ju varit olika förutsättningar för alla tidigare. Omständigheter som gjort att man kanske inte har lyckats. Jag och ”Jacke” har ju bara en säsong i Elitserien tidigare, men nu siktar vi på att etablera oss och bli riktigt bra på högsta nivå.

Vad talar för att ni ska ta det klivet i år?
– Det som talar mest för det är att vi alla tre är oerhört seriösa med det vi gör. Vi förbereder oss på bästa sätt inför den här säsongen och gör det vi kan för att ta steget och hoppas på att det kommer att räcka.

Vet ni vad som krävs?
– Det som man vet kommer bli skillnad är att det krävs att vi tar ett steg till defensivt. Vi kommer att få mer tid i försvarslägen, så där behöver vi ta ett steg till allihop.

Det blir inte samma fokus på poängproduktion som tidigare?
– Jag tycker aldrig att det varit fokus på det, utan vi är ett lag som ska vinna tillsammans. Om det är vi som gör att vi får en framgångsrik säsong med poäng, eller någon annan kedja, så spelar det inte så stor roll.

På torsdagen möter Leksand Sundsvall i sin första match under SCA-cup i just Sundsvall.
– Det är en av de roligaste turneringarna man kan spela under en försäsong och det ska bli kul att få testa spelet och kroppen med tre matcher på tre dagar.
SHL-premiären är nu bara drygt två veckor bort och Bergenström menar att det nu känns som att man växlar upp ytterligare ett steg.
– Vi har ju kört väldigt hårt länge, men nu har det släppts på det lite. Man känner sig lite piggare i benen än tidigare och det har varit färre dubbelpass nu.

Kristian Bågefeldt/DT