Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ska nyårslöftena infrias

Det råder högsäsong på träningsanläggningarna i kommunen. Nyårslöftet om ett hälsosammare liv ska infrias nu. Men hur gör man för att träningsivern ska hålla i sig?

– Träningen ska vara så rolig att man inte kan låta bli.

Lagom till nyårsfirandet är det många som lovar sig själva ett nytt och hälsosammare liv. Mer träning och mindre mat.
På gymmet På G i Djur-ås har man märkt att fler träningssugna söker sig dit efter helgerna. Särskilt märks ökningen nu när folk börjat jobba och har kommit in i rutiner igen.
Det berättar Linus Stenback som jobbar på gymmet. Hans erfarenhet är att högsäsongen som kommer efter nyår mattas av lite under våren. Men när sommaren närmar sig kommer nästa topp.
– Då är det många som vill komma i sommarform. Men många kommer på det för sent. Det är svårt att komma i form på en månad.
Hans råd är att träna regelbundet. Det svåraste är ofta att komma igång. Så att hitta en träningsform som är rolig, så att man längtar till träningen.
I Dala-Floda har Monica Blomkvists eget intresse för träning inspirerat andra att komma igång. På sidan av sin frisersalong leder hon nu flera träningsgrupper.
Det började med att hon själv ville komma igång att träna igen. I somras gjorde hon slag i saken och startade en träningsgrupp ute. Folk hon träffade bjöd hon in att vara med.
– Om man bjuder in folk så har man ingen ursäkt att komma undan själv, skrattar hon.
Ryktet spred sig och fler sökte sig till träningsgruppen. Nu har Monica ett 20-tal aktiva och kör minst tre pass i veckan. Men oftast blir det fler, på deltagarnas begäran.
Efter nyår har flera nya hört av sig och vill vara med.
Att skaran av träningintresserade växer tror hon beror på många olika faktorer. Att man inte behöver åka iväg långt för träna.
– Jag gör inte så stor grej av träningen. Här utgår alla från sig själv och tränar på sin egen nivå.
Efter passet brukar de stanna kvar och snacka. Monica tror också att det sociala är viktigt. Att man har roligt och peppar varandra.
– Är det roligt blir träningen en del av vardagen.

Annika Björndotter