Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu startar #InsideLeksandsIF – vår största hockeysatsning någonsin: "Ett givet val för oss"

Direktrapporter från träningar, dokumentärer och djupgående reportage.
Följ med oss på insidan av Leksand.
Den här säsongen bevakar vi varje skär som laget tar.

Annons
Kan Leksand studsa tillbaka mot ännu ett SHL-kval? Det tror vår hockeyredaktör Marcus Simm som kommer bevaka LIF närmare än någonsin den här säsongen.

Här följer du vår insiderapportering under hela säsongen!

Jalas Arena, 3 april.

Leif Carlsson går rätt ut till spelarbussen efter förlusten i den femte direktkvalmatchen. Han orkar inte möta media direkt efter slutsignalen och det tar nästan ett dygn innan vi får veta hur det egentligen känns.

– Det är fruktansvärt tomt. Man tänker igenom matcherna helt och hållet, man funderar om man skulle gjort si eller så. Men det är ingen idé att tänka på det nu. Vi klarade inte av att vinna mot Mora, säger LIF-tränaren.

Idag, knappt ett halvår senare, undrar vi över helt andra saker:

Går Marcus Karlberg mot sitt stora genombrott? Gör Tor Immo 27 mål den här vintern också, eller passade han bättre in i Troja? Får Erik Aterius spela junior-VM och hur bra är Brian O´Connor egentligen?

Frågorna duggar tätt inför den allsvenska premiären och vi står redo att besvara dem i vår största hockeysatsning någonsin.

I vinter går vi på insidan av LIF med djupare reportage, dokumentärer och direktrapporter från träningar.

– Vår ambition är att leverera den bästa fördjupande journalistiken om Leksands IF. Utöver nyheterna satsar vi på att ha det heta och unika snacket som ingen annan har före oss tack vare vår närvaro. Dessutom ser vi fram emot en dialog med supportrarna under säsongen för att fånga upp ALLA känslor, säger Marcus Simm som är redaktör för satsningen #InsideLeksandsIF tillsammans med Stefan Ericson.

Rent sportsligt, vilka förväntningar har du på lagets säsong?

– Leksand borde kunna gå till ett SHL-kval och där kan allting hända. Truppen är en av de bästa i hockeyallsvenskan. Men, allt annat runt omkring ska fungera också. Det måste vara ett lugn i föreningen. I nuläget bedömer jag det som att inget lag åker ur SHL inför säsongen 2019-2020.

Vad blir säsongens snackis, tror du?

– Oavsett hur det går för Leksands IF kommer nog en hel del att handla om i vilket skick klubben är inför föreningens 100-årsjubileum 2019, säger Marcus Simm.

Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling på Mittmedia, kommenterar storsatsningen:

– Det är ett givet val för oss. Hockeyn engagerar våra kunder på ett sätt som få andra ämnen kan mäta sig med. Vi har visserligen satsat stora resurser tidigare också, men nu tar vi det till en nivå till.

– Vårt löfte till fansen är att vi kommer leverera minst en story varje dag om Leksand. Dessutom får man som kund hos oss tillgång till appen och sajten Hockeypuls, som berättar om det hetaste i hockey-Sverige och är ett perfekt komplement till den lokala bevakningen. Om man gillar hockey, och Leksand i synnerhet, så törs jag lova att man inte blir besviken om man hänger med oss i vinter.

Annons