Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu startar #InsideMoraIK – vår största hockeysatsning någonsin: "Vad som helst kan hända och då kommer vi att vara där"

Artikel 15 av 25
Moras SHL-premiär 2018/19
Visa alla artiklar

Direktrapporter från träningar, dokumentärer och djupgående reportage.
Följ med oss på insidan av Mora IK.
Den här säsongen bevakar vi varje skär som laget tar.

Annons
Mathias Bromé och John Persson var i högsta grad bidragande till att Mora klarade SHL-kontraktet i våras. Den här säsongen bevakar vi laget närmare än någonsin.Foto: Ulf Palm/TT

Här följer du vår insiderapportering under hela säsongen!

Vi börjar väl med att fräscha upp minnet lite.

Jalas Arena, 3 april.

Mathias Bromé tar sig in framför kassen och skymmer Tex Williamsson. Michael Haga flyttar pucken till Steven Seigo. Skott kommer från blå. John Persson sticker fram klubban och touchar pucken med backhandssidan. 3-1 i femte ronden mot Leksand och slaget om Siljan är över.

Det är därför vi är här nu.

Mora är med när en ny SHL-säsong börjar, nya sagor ska skrivas och nya frågor ska ställas.

Hur bra är Michael Keränen, egentligen? Är det verkligen tänkt att Adam Masuhr ska göra målen? Hur påverkas hösten av alla skador på försäsongen och hur många matcher tar det innan Mora gör 60 jämna minuter utan dippar?

Spekulationerna duggar tätt inför seriestarten och vi hoppas fånga upp dem i vår största hockeysatsning – någonsin. Nu går vi på insidan av Mora med direktrapporter från träningar, djupare reportage och dokumentärer.

– Det en kan förvänta sig är en ordentlig uppväxling jämfört med förra året. Den här säsongen satsar vi på en mycket tätare träningsbevakning, mer reportage som rör både laget, föreningen och livet runt Mora IK – istället för en rapportering som tidigare fokuserat mycket runt matchdagar och matchresultat. Min förhoppning är att kunna leverera en bra mix av innehåll där vi kan vara närvarande och komma nära klubben på ett helt annat sätt än tidigare, säger Elin Bergvik-Eriksson som är redaktör för satsningen #InsideMoraIK tillsammans med Rickard Pettersson.

Elin Bergvik-Eriksson bevakar Mora från insidan den här säsongen.

Rent sportsligt, vilka förväntningar har du på lagets säsong?

– Att laget håller sig kvar i SHL, förhoppningsvis utan kval. Så att vi fortsatt kan glädjas åt att landsortshockeyn och mindre föreningar, likt Mora, får och kan leva. Utan den lilla extra kryddan att ha kniven mot stupen när det börjar lida mot vår.

Vad kommer vi skriva och prata mest om, tror du?

– Snackisen inledningsvis kommer såklart att bli hur bra laget står pall ännu en vända i SHL. Nyrekryterade Anders Forsberg har fin-fina meriter som scout på hög nivå, men hur bra har han lyckats med Mora? Kommer det att göras justeringar om resultaten sviker och i så fall vilka?

– Under säsongen säger min magkänsla att vad som helst kan hända – och då kommer vi att vara där, säger Elin Bergvik-Eriksson.

Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling på Mittmedia, kommenterar satsningen:

– Det är ett givet val för oss. Hockeyn engagerar våra kunder på ett sätt som få andra ämnen kan mäta sig med. Vi har visserligen satsat stora resurser tidigare också, men nu tar vi det till en nivå till och gör vår största satsning någonsin på hockeyn.

– Vårt löfte till fansen är att vi kommer leverera minst en story varje dag om Mora. Dessutom får man som kund hos oss tillgång till appen och sajten Hockeypuls, som berättar om det hetaste i hockey-Sverige och är ett perfekt komplement till den lokala bevakningen, säger Mattias Wallström.

– Om man gillar hockey, och Mora i synnerhet, så törs jag lova att man inte blir besviken om man hänger med oss i vinter.

Annons