Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu ”toppas” Dalgatan i Älvdalen

Annons

Sommartider är asfalteringstider.
I Älvdalen har det märkts tydligt de senaste dagarna med flaggvakter, vältar och inte minst asfalteringsmannarna som tillbringat ett par dygn längs olika delar av Dalgatan.
- Nu lägger vi på toppen, säger Stefan Larsson.

Han är lagbas för de mannar från Borlänge, som ser till att såväl älvdalsborna som besökare och fordonsförare på genomresa hädanefter får en jämn och behaglig resa genom centrala Älvdalen

Ligga till sig

Dalgatan är inte bara ortens stora gata, det är också en del av riksväg 70.
Även förra sommaren pågick en del arbete på Dalgatan, vilket färdigställdes på höstkanten en osedvanligt stor nivåskillnad mellan gatan och de intilliggande trottoarerna märktes.
Den skillnaden blir mindre sedan asfaltläggarna från NCC är klara med sitt jobb, nu när de lägger på det översta lagret av asfalt.
- Det här är sista etappen. Det brukar vara så att vägarna ska "ligga till sig" innan topplagret läggs på, förklarar Stefan Larsson.

150 grader

Tillsammans med ytterligare fyra asfaltläggare har det varit fullt upp i centrala Älvdalen de senaste dagarna. I ett par etapper har gatans båda körfält fått ny beläggning, som ”kokats” ihop i Grönsbergsanläggningen, i närheten av Våmhus.
Asfallt, som när den lagts på gatan haft en temperatur om ungefär 150 grader.
Och så den klassiska frågan: hur är det att jobba så nära trafiken?
- Här går det ganska bra eftersom det är rätt så låg (50 kilometer i timmen, reds anm) hastighetsbegränsning redan från början. Värre var det exempelvis när vi arbetade vid Avesta Brovallen.
Annars tycks det vara ett arbete som NCC:s asfaltläggare trivs med.
- Ett fritt jobb och när det är sådant här väder är det inte sämre precis, säger Stefan Larsson och syftade på den sol som gassade från en nästintill klarblå himmel när DD besökte asfalterarna.

ERIC SALOMONSSON
023-476 48 / 070-851 19 00
eric.salomonsson@daladem.se