Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny buss­linje på måndag

På måndag återgår busstrafiken till ­normalläge med fler ­turer än vanligt efter sommaren. Men Mora får också en helt ny busslinje.

Den nya linjen som får nummer 507 kommer att gå med tre turer vardagar från busstationen över järnvägsstationen till Broåkern och åter samma väg.

Turerna går från busstationen klockan 10:00, 11:32 och 13:45.
– Det har funnits önskemål från boenden i området men även från människor som vill besöka kyrkogården, förklarar trafikplanerare Jan Frohde på Dalatrafik.
Dessutom kan man genom den nya linjen utnyttja bussarna bättre.
Linjen till Broåkern körs under den tid mitt på dagen när 501:an till lasarettet inte går i 15-minuters- utan i halvtimmestrafik.
Halvtimmestrafiken är också tillbaka på 505:an och 506:an, alltså till Hånåkni respektive Klockarhagen.
Förresten är det ännu få som upptäckt den fina kvällstrafiken på de linjerna.

Sista turen i vardagar till Klockarhagen går 20:45. Och från måndag blir det dessutom lördagstrafik hela dan på den linjen.
Sista bussen till Hånåkni går vardagar 22:15 från busstationen, men någon ut­ökad lördagstrafik blir det inte.
Linjen 502 till Selja-Långlet och 503 återgår som vanligt till en tur i timmen under vardagar i stället för som under sommaren en gång varannan timme.

Rosa Golzio/DT