Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny energi- och klimatrådgivare tar plats

Johanna tar plats efter Linn. I och med årsskiftet får Smedjebacken en ny energi- och klimatrådgivare. Johanna Öhman från Sundsvall tar plats i energistolen.

Johanna Öhman ersätter nu Josefsson som nu tar sig ann miljöfrågor på Universitetssjukhuset i Örebro.
Johanna Öhman ar gått energiutbildning i Härnösand och har redan hunnit en del arbetsuppgifter i miljö och energibranschen. Närmast kommer hon från ett lärarvikariat i grundskolan i Ludvika.
Men tidigare hon har hunnit arbeta som säljare av solvärmesystem, installerat fjärrvärme och dessförinnan praktiserat på ett värmepumpsföretag.
– Jag har till och med svetsat fjärrvärmesysten, säger hon och skrattar.

Hennes vikariat hos kommunen är i första hand på fyra månader och är lagt på att arbeta till hälften på att se över kommunens lokaler till hälften och till den andra hälften vara riktat mot allmänheten med energirådgivning. På samma sätt som hennes företrädare Josefsson.
– Arbetet går ut på att hitta den optimala lösningen för varje användare. Det är ju inte alls säkert att ett och samma värmesystem passar alla.
– Det gäller att hjälpa till med att välja rätt. Solfångare passar kanske inte alla eller värmepumpar.
Utanför kontoret biter vinterkylan i knutarna och understryker vikten av att välja rätt och billig värme.


Christer Nyman
christer.nyman@daladem.se