Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny huvudägare i Säfsen Resort AB

FREDRIKSBERG
Säfsen Resort har fått ny majoritetsägare då nybildade bolaget Säfsen Holding, med furudalsbördige Per Wester som ägare, förvärvat 75 procent av aktierna i Säfsenkoncernen.


Överläggningarna har hållits hemliga. Undertecknandet skedde i veckan. Summorna som växlats uppges inte. Tidigare majoritetsägare Christer Rosén blir kvar som bolagets vd och äger fortsatt 25 procent av aktierna i Säfsen Resort AB.

Året runt-destinationen Säfsen Resort har fyra gånger blivit nominerad till utmärkelsen ”TRIP Global Award” som delas ut till den bästa upplevelsen i Sverige. Verksamheten omsätter cirka 70 miljoner kronor och har de senaste fem åren gett ett resultat på 6-10 miljoner kronor per år.
Bakom det nya ägarbolaget Säfsen Holding AB står Per Wester, 44, med lång erfarenhet från rese- och turismindustrin. Han är av ICA-handlarfamilj i Furudal. Har jobbat i Tandådalen-Sälen samt inom petroleumbranschen i Sverige och Europa. Har en ledarskapsexamen MBA från London. Rekryterades till vd för Å.R.E. AB som fusionerade med Skistar AB och han blev destinationschef för Skistar i Åre. Startade med en kompanjon konsultbolaget Youturn som sysslar med utveckling av skiddestinationer.

Wester har inget annat skidanläggningsägande än nu i Säfsen, med han är delägare Youturn och i ett bolag som sysslar med veckolägerverksamhet.
– Säfsen har haft en fantastisk utveckling och jag ser fortsatt stora utvecklingsmöjligheter. I Säfsen finns en själ och en familjär känsla som vi ska värna om. Både personal och anläggning får mycket höga betyg i gästundersökningar, säger Per Wester som behåller staben bl a Jonas Andersson som anläggningschef.

Tidigare ägare var Christer Rosén (60 procent), Kjell Ericson (30 procent) (och Martin Essunger via XPE Group AB (10 procent).
– Tillsammans har vi under tio år skapat en anläggning och en verksamhet av hög kvalitet och med mycket gott rykte. Nu är ambitionen att vi ska ta Säfsen till nästa nivå och det känns oerhört spännande, säger Christer Rosén, som fortsätter som vd.
Ericson och Essunger har med affären avslutat sina aktieinnehav och äger nu bara några stugor i Säfsen.

I nära samarbete med Ludvika kommun har Säfsen Resort tagit fram översikts- och detaljplaner där 370 byggrätter vunnit laga kraft och ytterligare 300 byggrätter bedöms vinna laga kraft inom ett år. Samtliga byggrätter kommer att ligga på bolagets mark. Ludvika kommun har garanterat investeringar i vatten och avlopp för att säkerställa kapacitet för upp till 6 500 nya kommersiella bäddar.
I koncernen Säfsen Resort ingår dotterbolagen Säfsen Fastigheter AB, Förvaltnings AB Säfsen och det delägda fastighetsbolaget Dalenbyn AB.

Boo Ericsson
ludvika@daladem.se