Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny kritik mot Sofia Jarl

Kommunstyrelsen delar revisorernas kritik mot kommunalrådet Sofia Jarls (C) hantering av Gagns Inn-ärendet.
Beslutet togs genom votering och med åtta röster mot tre. Två ledamöter avstod från att rösta

Revisorerna har granskat Gagnefsbostäder AB:s köp av Gagns Inn-fastigheten och riktat grav kritik mot den kommunala hanteringen. I ett förslag till svar har kommunchef Gunnel Gyllander bemött revisorernas kritik och bland annat slagit fast att Sofia Jarl agerat med tanke på kommunens bästa.

I förslaget heter det att Jarl ”begick ett formellt fel”, men att hon gjorde det ”med kommunens bästa för ögonen” samt att ”det fortfarande inte bevisats att detta inte är en god affär för kommunen och bolaget”.

Under kommunstyrelsens sammanträde, där Jarl inte deltog under behandlingen av det här ärendet, deklarerade S att partiet inte ställer sig bakom yttrandet, utan vidhåller att Jarl undanhöll kommunstyrelsen all information och agerade egenmäktigt.

Genom votering och med åtta röster mot fyra och en nedlagd röst avslogs förslaget till yttrande.
Efter diskussion och en ajournering föreslog Patrik Andersson (S) att kommunstyrelsen i stället skulle uttala att den ”delar revisorernas kritik avseende kommunalrådets hantering av ärendet”.

Genom votering och med åtta röster mot tre blev det också styrelsens beslut. Två ledamöter – Jan Bergman (C) och Anders Bengtsson (KD) – avstod från att rösta. Anki Enevoldsen, Kerstin Stenquist och Fredrik Andersson, samtliga (C), reserverade sig mot beslutet.
– Gagns Inn-ärendet är besvärande för kommunen ur såväl ett ekonomiskt som ett demokratiskt perspektiv, anser Ann-Gret Olsson (S) i en kommenterar.
Anki Enevoldsen (C), vice ordförande i kommunstyrelsen, och Sofia Jarl vill avvakta med kommenterar tills protokollet justerats.
Kent Olsson/DT
kent.olsson@dt.se