Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny ledamot åtalad för två brott

SD får inte en ersättare i fullmäktige. Kjell Fahlgren är inte medlem i något parti och tänker fortsätta Bo-Åke Ericsons arbete för de äldres situation.

Han är misstänkt och åtalad för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.
Under tisdagen inkom hans personuppgifter till kommunen vilket innebär att han har tackat ja till uppdraget som förtroendevald i fullmäktige. Det bekräftar han till DD.
Kjell Fahlgrens namn stod på två valsedlar för SD vilket innebar att han var den person som stod näst på tur att ta över efter Bo-Åke Ericson.
Bo-Åke Ericson blev utesluten ur SD i augusti och gick bort i september.

Kjell Fahlgren är misstänkt och åtalad för våldsamt motstånd i samband med att en ordningsvakt skulle avlägsna honom från en butik i Borlänge. Han är även misstänkt för att i ett telefonsamtal ha hotat två tjänstemän på Socialkontoret i Gagnef. Huvudförhandling sker i början av mars.

Ser du åtalet som en belastning i ditt uppdrag som politiker?
– Jag kan inte uttala mig om det då det inte har kommit någon dom. Det kan gå åt båda hållen så jag säger ingenting om det nu, säger Kjell Fahlgren.
Kjell Fahlgren är inte medlem i något parti. Han har politisk erfarenhet sedan tidigare då han hade politiska uppdrag i Avesta kommun för runt 15 år sedan, men då inte i fullmäktige. Sedan tre-fyra år bor han i Gagnefs kommun.
– Några hade skrivit mitt namn på valsedlar. Och jag har politisk erfarenhet sedan tidigare. Så jag tänkte att det kanske är guds vilja att jag ska ställa upp igen, säger Kjell Fahlgren.

Är det något område du vill jobba med speciellt?
– Jag tänkte först vara öppen och höra vad folk vill. Jag tänkte fortsätta lite med det som Bo-Åke hade börjat med: att jobba för de äldres situation. Jag har också tänkt att de yngres situation kan bli något att jobba med. Jag har lite idéer kring unga och äldre.
Kjell Fahlgren är för närvarande arbetslös men har några jobb på gång berättar han.

Seth Jansson
seth.jansson@daladem.se