Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny på Idre Fjäll

Före detta ishockeyspelaren Jonas Bergqvist blir styrelseordförande för Idre Fjäll.
– Jag blev väldigt glad och stolt när jag blev vald, säger han.


Jonas Bergqvist tvekade aldrig när han blev tillfrågad om han var intresserad av att ta över efter Eva Bjernudd.
– Jag har varit väldigt selektiv med vad jag tar på mig, men just det här träffade mig positivt i både magen och hjärtat. Jag har ju varit där med både Tre Kronor och Leksands IF, och jag har varit där både vinter och sommar och åkt skidor och fiskat, berättar han.

Efter sin aktiva idrottskarriär som en av de ishockeyspelare som gjort flest matcher för svenska landslaget, stannade Jonas Bergqvist kvar flera år i idrottsvärlden, som vd för Leksands IF. Därefter har han gått över till näringslivet och bland annat arbetat som vd för LRF konsult. I dag driver han eget företag som konsult inom företags- och ledarutveckling samt har andra styrelseuppdrag, bland annat i Svenska Ishockeyförbundet
.
Nu har Jonas Bergqvist alltså sållats fram som ny styrelseordförande för Idre Fjäll. Formellt väljs han på årsstämman den 26 mars. Han ser fram emot uppdraget.
– Det passar bra in i mina värderingar om hälsa och fritid. Jag känner för de värderingar som Idre Fjäll står för, säger han och fortsätter:
– Att ta vara på bygden och att många ska kunna jobba kvar där är viktigt,. Det är också viktigt att behålla den mänskliga värme och det välkomnande sätt som jag själv alltid har mött på Idre Fjäll.
Vad tror du att du kommer att bidra med som styrelseordförande?
– Jag kan nog bidra med att få en väl fungerande styrelse och vara ett bra bollplank till den operativa ledningen, säger Jonas Bergqvist och tillägger att han tack vare engagemanget i Leksand också har erfarenheter från underhållnings- och upplevelsebranschen.
Hur ser du på Idre Fjäll i relation till andra skidanläggningar?
– Den är ju en av de stora, men visst är det en helt annan konkurrens i dag. Man måste vara duktig och erbjuda något som gör det värt att åka dit. Ett mänskligt alternativ för hela familjen året runt. Det är roligt att vi har en jätteduktig vd däruppe, säger Jonas Bergqvist.

Jennie-Lie Kjörnsberg