Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny rondell i stan

En provisorisk rondell ersätter de trasiga trafikljusen vid järnvägsstationen. Bygget av resecentrums inverkan på trafiken i Falun har inletts.

Den senaste tiden har trafikljusen i korsningen Trotzgatan-Korsnäsvägen-Tullkammaregatan varit avstängda. På måndag ska en provisorisk rondell byggas på platsen.
Enligt Lina Grandin, informatör på Trafik och Fritidsförvaltningen, har kommunen försökt att reparera trafikljusen men upptäckte då att felen var omfattande. Trafikljusen var gamla och det skulle vara dyrt att reparera dem.

Trafikljusen var planerade att sluta användas i samband med byggstarten av resecentrum som är planerad till mitten av maj. Kommunen har därför beslutat att inte reparera dem.
I stället ska en provisorisk rondell byggas i korsningen. Hastigheten kommer också att sänkas till 30 kilometer i timmen. Rondellbygget kommer att pågå mellan klockan åtta på kvällen måndagen den 25 mars och klockan sex morgonen därpå.

Resecentrums projektledare Per Grundström kan inte säga hur länge den provisoriska lösningen kommer att användas. Han säger att han kommer att ha mer information om hur bygget av resecentrum kommer att påverka trafiksituationen i Falun nästa vecka.

Erik Jerden
erik.jerden@daladem.se