Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny serie snatterier av kvinnlig serieförbrytare

15 oktober slog hon till hos Guldfynd, de Ski och Indiska i centrala Falun. Snatterier av varor värda 179, 395 och 766 kronor. Dessutom var 47-åringen påverkad av cannabis. 4 november drabbade hon Kronans droghandel i Kupolen, Indiska i Falun igen och Stadium där hon tog så dyra varor att hon åtalas för stöld.

Det här är för den 47-åriga kvinnan närmast en livsstil. Fredagens åtal om fem snatterier, stöld och det ringa narkotikabrott hon ertappades med är bara komplettering till ett pågående mål. Hon är i två tidigare stämningar åtalad för i stort sett samma brott.

Hon frigavs i maj i fjol ur fängelse efter att ha suttit merdelen av ett straff om två år och sex månader för grov misshandel. Det var ett allvarligt avsteg från en lång karriär som snattare och missbrukare. Hon knivhögg en man som tagit sig an henne och trots att hon är så kraftigt nergången inlett en relation med henne. Hon har inte kunnat förklara varför hon knivhögg offret.
Väl ute återföll hon genast i missbruk och blev tvångsomhändertagen enligt LVM (Lagen om vård av missbrukare). Där blev hon kvar ett drygt halvår.

I december förra året var hon tillbaka i butikerna. 17 december stal hon i Willys för 721 kronor, tre dagar senare hos Gina Tricot i Kupolen för 498. Då var hon dessutom knivbeväpnad.
12 april försökte 47-åringen få med sig kläder värda 820 kronor från butiken Only vid Holmgatan och 16 april smycken värda 2 660 kronor hos Glitter.
När hon då greps var 46-åringen också påverkad av hasch.

47-åringen är missbrukare och kriminell sedan tidiga tonår. Som många kvinnor i hennes situation är 47-åringen också ett vanligt förkommande brottsoffer. För några år sedan dömdes en kriminell bekant till fängelse i nio år för grov misshandel och grov våldtäkt mot henne.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se