Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny styrelse siktar högt fakta

Dala-Floda idrottsförening siktar på att bygga en bred organisation och fördubbla medlemsantalet. Skid- och friidrottssektionerna ska återupplivas med nya ledare.

– I en organisation där många gör lite blir det lättare att få tag på folk, säger ordförande Lars Redhe.
Det är en oortodox filosofi som Lars Redhe ger uttryck för.
– Många talar om att föreningarna är beroende av eldsjälar men jag säger att det är eldsjälarna eldsjälar inte alltid är av godo. De tar på sig så mycket ansvar att det inte finns några människor som kan ta över när de slutar.
– Vår tanke är att ge en uppgift till en person. Exempelvis att Pelle får ta hand bokföringen och enbart det. Man ska inte känna att man måste ta på sig hur många uppgifter som helst. Jag tror att det skrämmer folk, säger Lars Redhe.

Samtidigt ska organisationen inte bli större än föreningen poängterar Lars Redhe.
Föreningen har för närvarande 210 medlemmar och det ska fördubblas till 2014. Den aktivaste av föreningens tre sektioner är fotbollssektionen. Styrelsen vill få igång friidrotts- och skidsektionen.
– Vad gäller friidrott så är Flodavallen den enda anläggningen som har en rundbana för friidrott. Men vi har brist på ledare. Samtidigt vet vi att det finns ett stort intresse.
– Inom skidsektionen är det lite samma problem. Jens Eriksson är vår enda aktiva tävlande. Vi ska ha en skidtävling för knattar bakom Ica den nionde mars, säger Lars Redhe.

Under detta år kommer fokus ligga på att utbilda ledare och föreningen har samarbete med Dalarnas Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.
Parallellt med det pågår ett värdegrundsarbete. Föreningen ska upprätta en värdegrundspolicy som alla ledare, aktiva och medlemmar ska känna till väl.
– Meningen är att vi ska göra bättre människor som hjälper varandra och är trygga. I det är värdegrunden ett av de viktigaste verktygen. Det ska vara något som alla lever efter och känner för, säger Lars Redhe.

Det kan bli aktuellt med en pingissektion. Under hösten har föreningen i samarbete med skolan anordnat pingisträningar direkt efter skoltid för Syrholens elever. Många har kommit och antalet tjejer som deltar har ökat.
Tisdagen den 12 februari så var Fredrik Bergvall och Stina Kjellberg, som han är tränare för, uppvisningsspelade. Stina Kjellberg är rankad femma i Europa i sin åldersklass.
– Vi vill även samarbeta med andra föreningar och inte bara idrottsföreningar. Samarbeten över gränser med hembygdsföreningen eller intresseföreningen. Vi har ju alla gräs som ska klippas och då kan man hjälpas åt, säger Lars Redhe.Seth Jansson
seth.jansson@daladem.se