Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya ägarna slår upp portarna på lördag

Tulavippan har nya ägare och på lördag slås portarna upp till loppmarknad i den nya lokalen.
Ägarna heter Mikaela och Anders Lindberg, och platsen är före detta Östtjärna Folkets hus.
- Jag har köpt fastigheten, berättar Anders som sålt grejer på Tulavippan ända sedan det startade 2003.

Loppmarknaden Tulavippan nystartar i betydligt mindre lokaler än tidigare. Men Anders Lindberg hoppas och tror att besökarna ska uppleva att det finns mycket smått och gott att hitta i hyllorna.

”Nästan fullt”

De flesta hyllor och golvplatser i folkets hus-lokalen är redan bokade, och försäljarna har börjat ställa upp och prissätta sina varor.
- På lördag kommer det nästan att vara fullt här, säger Anders.

Föll på plats

Hans fru Mikaela har haft ett nystartsjobb på gamla Tulavippan där förra ägaren, Siv Lodin, tyckte att hon skulle passa för att driva verksamheten vidare. När sedan auktionisten Ronny Lindeberg bestämde sig för att sluta med auktioner i Östtjärna, föll allt på plats.
Mikaela kommer från Vitryssland och har bott i Sverige i 2,5 år. Hon och Anders har ett gemensamt barn. Tre ”bonusbarn” finns också i familjen.
- Jag ska jobba här och Anders hjälper till när han är ledig från sitt arbete på återvinningscentralen i Djurås, berätta Mikaela.
Tulavippans nya läge är inte lika gynnsamt som tidigare, men Anders och Mikaela tror att folk kommer att hitta hit ändå.
- Intresset är jättestort, både bland säljare och köpare. Många har varit hit och telefonen går varm, berättar Anders med ett leende.
Anders har ett stort intresse för gamla grejer, och har sålt på Tulavippan i många år. Han säger att mycket jobb väntar sju dagar i veckan.
- Det är mycket, men det får gå på något vis.
Loppmarknaden är öppen klockan 12 till 17 varje vardag, och 10 till 15 på lördagar och söndagar.

CHARLOTTA RÅDMAN FRANS