Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya brott förlänger straff för 52-åring

En 52-årig man har fått nio månaders fängelse för elva olika brott.
52-åringen sitter dock redan bakom lås och bom sedan i mars, efter att ha dömts för grov misshandel.

På senare år har 52-åringen dömts till fängelsestraff flera gånger, bland annat för misshandel, stöld och trafikbrott. Senast blev det två år och tre månader, som han fortfarande avtjänar och nu får lägga ytterligare tid till.

I den nya domen beskrivs hur 52-åringen kört rattfull sittandes grensle över bilens mittkonsol, med ett ben på vardera sidan av växelspaken, och han gasade med vänsterfoten.
Mannen döms också för att ha bitit både en polis och en ordningsvakt. 52- åringen har uppgett att han minns då han brottades ned av ordningsvakten.
Men han har svårt att tro att han kan ha bitit någon, eftersom han saknar tänder.
Men vid ett annat tillfälle då 52-åringen ska ha bitit en polis blev det ett tydligt rött och blått märke, som efter en instansad tandrad.

Vid ett tillfälle ska 52-åringen gått för att besöka sin sambo i Hedemora, som dock inte var hemma.
Vittnen såg då hur han krossade rutor i trapphuset, sparkade på alla dörrar och skrek.
Även det förnekar 52- åringen, även om han medgett att han befann sig i trapphuset vid den aktuella tidpunkten.
Han hävdade att han plockade undan krossat glas och att han måste ha skurit sig i samband med det. En del av de övriga åtalspunkterna uppger 52-åringen att han inte har något minne av.
Eftersom han vid ett åtskilligt antal tillfällen har återfallit i samma typ av brottslighet, anses inte någon annan påföljd än fängelse vara aktuell.
En medåtalad 55-årig Borlängebo dömdes också till sex månaders fängelse i samma rättegång för bland annat försök till grov stöld och grovt rattfylleri.

Johan Källs/DT