Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya eldsjälarna ska lyftas fram

Lucas Dahl från Masarna i Avesta blev utsedde till årets unga ledare på Eldsjälsgalan för fem år sedan. Nu är det dags att nominera årets eldsjälar.

Det är Folkspel, en ideell organisation som ägs av 72 riksorganisationer, som arrangerar Årets Eldsjäl. De utses i fem kategorier: integration, hälsa, kamratskap, ledare och en öppen.

Lucas Dahl hoppas att många nominerar och visar sin uppskattning för landets eldsjälar.

– För klubben och sporten gav priset ett uppsving. Vi var med i tidningar och blev inbjudna till speedwayförbundet för att prata om hur vi rekryterar nya till klubben, säger Lucas Dahl.

Han säger att eldsjälar behövs i föreningslivet. Varje person som nomineras kan göra att fler vill engagera sig.

I hemmaklubben Gasarna SK planeras för säsongsstarten i april.  De yngsta medlemmarna är 4 år och den äldsta 17. Alla är killar. Två gånger i veckan träffas man och kör speedway eller tränar teknik tillsammans. 

I år är det sjunde säsongen som Lucas leder ungdomssektionen på Masarna. Just nu planeras för sommarens speedwayskola dit barn och ungdomar får komma och testa att köra under några dagar.

Lucas Dahl har alltid varit intresserad av sporten. I 7-årsåldern körde han klubbens 50 kubikare. När han var 16 år anmälde sig som tränare för en grupp på 20 barn. Redan efter ett år blev han, tillsammans med Andreas Sundin, nominerad till Årets unga ledare för sitt engagemang i klubben. 

– Utan riktiga eldsjälar skulle vi inte ha det rika föreningsliv vi har idag. Föreningslivet sammanför människor med olika bakgrund, tro och hudfärg. Det ger människor ett sammanhang och en gemenskap. Nu vill vi lyfta upp några av alla dessa i Årets eldsjäl, säger Folkspels VD Hans Sahlin.