Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya Falubor välkomnas med guidad busstur

Sedan tiotalet år tillbaka brukar Falu kommun bjuda sina nyanlända kommunmedborgare på en guidad busstur i kommunen.
– Turen brukar vara mycket uppskattad och det bästa är att se nya vänskapsband knytas, säger Emma Norman, på kommunikationskontoret.

Bussturen pågår i knappt två timmar och inleds med en kort introduktion av ordföranden i kommunfullmäktige, Karl-Erik Pettersson.
– Jag pratar lite om Falun, bland annat rådhuset som är från Drottning Kristinas tid och vad som är på gång i Falun. Bland annat nya ­Resecentrum och skid-VM. Lite om hur regeringsmakt­en ser ut i Falun och lite ­annan information som är bra att veta för en nyanländ, säger Pettersson, som tycker bussturen är ett lovvärt initiativ och en fin gest till de nyanlända.
Ansvariga för bussturen är kommunens kommunikationskontor som också jobbar aktivt med att få fler att flytta till Falun.

Rundturen genomförs två gånger per år, en på våren och en under tidig höst. Guide på bussturen är Per Grundström som visar upp klassiska smultronställen i Falun som Falu Gruva och Lugnet, men också nyttigheter så som återvinningscentralen på Ingarvet.
– Per är en fantastisk guide som är väldigt uppskattad. Han har den rätta blandningen mellan nutid och dåtid, ­säger Emma Norman.
Under rundturen bjuds de nyinflyttade på fika på ”hemligt ställe”.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se