Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya investeringar i Grängesberg

De senaste åren har Spendrups satsat omkring 2 000 miljoner kronor, två miljarder, på investeringar i Grängesberg.
Vid senaste styrelsemötet togs nya beslut om investeringar i Grängesberg.

Annons

– 15 miljoner ska investeras i en fatanläggning med 30-litersfat. Dessutom investeras fem miljoner för att flytta kyl- och tryckluftskompressorer från Vårby till Grängesberg. Denna utrustning används för att kyla lagertankar, berättar Spendrups informationsdirektör Annika Molander.

Den sista augusti stängdes bryggeriet i Vårby, bryggeriet som Spendrups köpte av Kooperativa förbundet 1989. Vårby köptes dels för att man slagit i produktionstaket i Grängesberg, dels för Spendrups ville komma närmare den stora marknaden i Stockholmsområdet.
Men sedan några veckor tillbaka ligger återigen den största delen av produktionen i Grängesberg. Ett av huvudsyftena med storsatsningen var att effektivisera produktionen. Spendrups har kunnat minska antalet anställda.

Hur många jobb försvann i och med stängningen av Vårbybryggeriet?
– Cirka 150 personer totalt netto, säger Annika Molander.

Hur många nya jobb i Grängesberg blev resultatet av storsatsningen?
– Cirka 50, 60 stycken, svarar Molander och tillägger att sex anställda i Vårby valde att flytta med till Grängesberg.

Hur många jobbar nu i Grängesberg och totalt i bolaget?
– Inklusive visstidsanställda så är det ungefär 450 i Grängesberg. Vi är sammanlagt cirka 850 medarbetare på Spendrups, uppger informationsdirektör Annika Molander.

Torbjörn Granling/DT