Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya investeringar i Grängesberg

De senaste åren har Spendrups satsat omkring 2 000 miljoner kronor, två miljarder, på investeringar i Grängesberg.
Vid senaste styrelsemötet togs nya beslut om investeringar i Grängesberg.

Annons

– 15 miljoner ska investeras i en fatanläggning med 30-litersfat. Dessutom investeras fem miljoner för att flytta kyl- och tryckluftskompressorer från Vårby till Grängesberg. Denna utrustning används för att kyla lagertankar, berättar Spendrups informationsdirektör Annika Molander.

Den sista augusti stängdes bryggeriet i Vårby, bryggeriet som Spendrups köpte av Kooperativa förbundet 1989. Vårby köptes dels för att man slagit i produktionstaket i Grängesberg, dels för Spendrups ville komma närmare den stora marknaden i Stockholmsområdet.
Men sedan några veckor tillbaka ligger återigen den största delen av produktionen i Grängesberg. Ett av huvudsyftena med storsatsningen var att effektivisera produktionen. Spendrups har kunnat minska antalet anställda.

Hur många jobb försvann i och med stängningen av Vårbybryggeriet?
– Cirka 150 personer totalt netto, säger Annika Molander.

Hur många nya jobb i Grängesberg blev resultatet av storsatsningen?
– Cirka 50, 60 stycken, svarar Molander och tillägger att sex anställda i Vårby valde att flytta med till Grängesberg.

Hur många jobbar nu i Grängesberg och totalt i bolaget?
– Inklusive visstidsanställda så är det ungefär 450 i Grängesberg. Vi är sammanlagt cirka 850 medarbetare på Spendrups, uppger informationsdirektör Annika Molander.

Torbjörn Granling/DT