Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya Liljan imponerar

FREDAGSKRÖNIKA
De Lyckliga Kompisarna sjöng det; Borlänge är bäst.
Och just nu är Borlänge jäkla bra på nattklubbsfronten.
Först öppnade Bolanche i höstas efter en av norra Europas mest ambitiösa renoveringar, och nu i helgen öppnar Liljan efter en av norra Europas mest ambitiösa renoveringar.

Jag har länge varit nyfiken på hur ”nya” Liljan kommer att se ut, och under torsdagen fick jag en rundtur på krogen, bland byggnadsarbetare som var där och fixade slutklämmen.
Precis som Bolanche så har Liljan totalrenoverats. Man känner knappt igen sig. Det är stort, det är snyggt, det är fräscht.
Framför allt är det den stora lokalen, där scenen finns, som har gjorts om helt och hållet. Scenen är ordentlig och proffsig, och vid sidan om den finns ett DJ-bås som påminner om en kaptensbrygga på ett rymdskepp.
Jag kanske kan tycka att det är lite väl mycket ”häftiga ljuspelare”, lite för ”flaschigt” för rockkvällar, men dom där ljusen gick tydligen att styra så man kunde variera beroende om det är rock´n´roll eller disco.
Ska bli spännande att se när folk kommer på plats.

Man ska inte underskatta Faluns pubar, framför allt inte nu när det börjar röra på sig med rockklubbar, men nog är det ganska imponerande att Borlänge har två STORA superfräscha nattklubbar.
Nu hänger allt på vad som arrangeras i de där lyxlokalerna. Det är ju det som spelar roll i slutändan.

Och som grädde på moset verkar det som att O´Learys kommer att öppna på Sveatorget till slut. Det var ju sagt att dom skulle öppna redan i somras, men bättre sent än aldrig.

Renoverade krogar och premiärer i all ära. I helgen är det ju också Svenska rallyt.
Jag tar med mig ved och grillkorv så ses vi i Fredriksbergsskogarna.

Höjt!