Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya Pärlan byggs

Arbetet med ”Nya Pärlan” i Gustafs går som planerat. Bertil Hansson räknar med att kunna öppna första avdelningen i slutet på sommaren eller början av hösten.
– Det flyter på bra, säger han.

Arbetet att flytta Pärlan i den gamla kvarnen och spannmålslokalerna i Gustafs började för snart ett år sedan. Ombyggnad är mycket omfattande eftersom hela den stora fastigheten måste renoveras från grunden. Första tanken vid ett besök där var att det bara inte går att ställa i ordning lokalerna. Men Bertil Hansson och hans kollegor har gett sig den på att lyckas och kommer också att göra det.

Leder arbetet gör Per-Erik Bergman, som är något av en specialist på att renovera stora gamla byggnader. Han är även med och bygger nya ladugårdar eller vad det handlar om.
Till sin hjälp har han några ungdomar från Bulgarien som här får en möjlighet att lära sig snickaryrket. Just nu är de tillfälligt hemma en kort period men återvänder snart och fortsätter arbetet.
Nu blir hela Pärlans verksamhet på ett och samma ställe. Allt blir större och det blir en helt annan ordning på all verksamhet.
Pärlan har under åren blivit en samlingsplats dit många går för att träffa andra människor över en kopp kaffe. Vid ett tillfälle stod 70 personer i kö när portarna öppnades. Så har det varit många gånger.Roland Engvall

Roland
Engvall
roland.engvall
@daladem.se